13:24 26.10.2023

Понад п'ять тисяч окупантів і до 400 одиниць техніки втратив ворог на авдіївському та мар'їнському напрямках з 10 жовтня

2 хв читати
Понад п'ять тисяч окупантів і до 400 одиниць техніки втратив ворог на авдіївському та мар'їнському напрямках з 10 жовтня

Російські окупанти втратили понад 5 тисяч військових убитими і пораненими на авдіївському та мар'їнському напрямках із 10 жовтня, повідомив речник Об'єднаного пресцентру сил оборони таврійського напрямку Олександр Штупун.

"З 10 жовтня приблизно вже понад 5 тисяч ворог втратив особового складу вбитими і пораненими лише на авдіївському і мар'їнському напрямках. Також уже цифра доходить до 400 одиниць бронетехніки. Такі втрати у ворога. Але він намагається щось підтягнути, перекидає певні резерви з інших напрямків. Наші розвідники це все фіксують, і командування робить певні висновки", - сказав Штупун в ефірі телемарафону.

Речник зазначив, що ворог кидає переважно піхоту, але останнім часом фіксувалися також механізовані колони.

"Наші хлопці їх успішно попалили. Як ви бачите, багато танків знищено і ББМ. Але ворог продовжує гнати вперед піхоту. Вона вже не дуже хоче йти вперед, фіксуються випадки відмови, зокрема представниками загонів "Шторм-Z", які починають у деяких підрозділах бунтувати", - розповів Штупун.

У ЗСУ додали, що РФ відводить батальйони, які зазнали великих втрат, і ставить на їхнє місце інші.

Так, ворог не полишає спроб оточити Авдіївку й активно застосовує авіацію, також із півдня намагається кинути вперед багато бронетехніки, але зазнає відчутних втрат, додав Штупун.

Загалом на таврійському напрямку за добу противник завдав 16 авіаударів, більшість із них на Донеччині. Використовував, зокрема, гвинтокрили К-52 і літаки Су-25.

"Наші воїни стійко тримають оборону. Безуспішними були наступальні дії ворога в районі Степового, Авдіївки, Тоненького та Північного. Там наші воїни відбили 15 атак", - повідомили в Силах оборони.

На мар'їнському напрямку в районі Мар'їнки та Новомихайлівки відбито 20 атак противника. На шахтарському та запорізькому напрямках відбито всі спроби ворога пройти вперед у районах Водяного, Новоукраїнки, Старомайорського та Вербового.

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на мелітопольському напрямку.

"Про будь-які позитивні новини ми повідомимо окремо", - сказав Штупун.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА