07:25 25.10.2023

ЗС України просунулися на південь від Бахмута і на заході Запорізької області, утримують позиції на лівому березі Дніпра

2 хв читати
ЗС України просунулися на південь від Бахмута і на заході Запорізької області, утримують позиції на лівому березі Дніпра

24 жовтня українські війська продовжили контрнаступальні операції на сході та півдні України, а також просунулися на південь від Бахмута і захід Запорізької області, повідомляє в середу вранці Інститут вивчення війни (ISW).

"Знімки геолокації, опубліковані 23 жовтня, говорять про те, що українські війська просунулися на схід від Андріївки (10 км на північний захід від Бахмута), а знімки геолокації, опубліковані 24 жовтня, показують, що українські війська незначно просунулися на захід від Роботиного. Український Генштаб також повідомив 24 жовтня, що українські війська продовжили наступальні дії на південь від Бахмута і домоглися часткового успіху поблизу Роботиного", - йдеться у зведенні.

Так само аналітики інституту припускають, що Росія, схоже, дедалі частіше доповнює використання безпілотників "Шахед-131/136" більш дешевими і легшими варіантами дронів російського виробництва під час ударів по українській інфраструктурі.

За даними ISW, 23 жовтня російські ЗМІ повідомили, що російські війська вперше застосували нові безпілотники дальньої дії "Італмас" під час атаки безпілотників на Київську область. Російські джерела зазначають, що дрони "Італмас" легші та дешевші за "Шахедів", їх важче виявити і збити, водночас це означає, що вони несуть більш легке корисне навантаження, що обмежує їхню самостійність. Російські джерела зазначили, що російські сили, найімовірніше, використовуватимуть безпілотники "Італмас" у тандемі з "шахедами".

"24 жовтня російські війська провели наступальні операції під Авдіївкою і домоглися підтверджених успіхів. На кадрах геолокації, опублікованих 23 і 24 жовтня, видно, що частини 114-ї мотострілецької бригади (1-й армійський корпус Донецької Народної Республіки (ДНР)) просунулися до частини сміттєзвалища (на північний схід від Авдіївки), а російські війська просунулися на південний захід від Красногорівки (5 км, північно-східніше від Авдіївки) та на північ від залізничної лінії в районі Красногорівки", - повідомляють у зведенні ISW.

Так само аналітики ISW зазначають, що, як стверджують російські джерела, українські сили зберігають деякі позиції в Кринках (30 км на схід від міста Херсон і за 2 км від річки Дніпро) і продовжують обмежені атаки на східному (лівому) березі річки Дніпро, а також зберігають позиції біля Антонівського автомобільного та залізничного мостів. Повідомляють, що українська диверсійно-розвідувальна група висадилася в районі Підстепного (20 км на схід від Херсона і 3 км від річки Дніпро) і захопила ділянку дороги, що з'єднує Пойму, Козачі Лагері та Кринки (10 км на південний схід від Херсона і 30 км на схід). Російські джерела стверджують, що українські сили перекинули резерви на острови в дельті Дніпра.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА