03:15 15.10.2023

Байден провів переговори з лідерами Ізраїлю та Палестини

2 хв читати
Байден провів переговори з лідерами Ізраїлю та Палестини

Президент США Джо Байден у суботу провів окремі переговори з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху і президентом Палестинської автономії Махмудом Аббасом, повідомляється на сайті Білого дому.
Зазначається, що під час бесіди з прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньяху, з яким він регулярно спілкується після теракту, Байден наголосив на незмінній підтримці Ізраїлю з боку США. Він також поінформував ізраїльського лідера про військову підтримку США і повторив своє застереження проти будь-яких спроб розширити конфлікт, йдеться в повідомленні.
У заяві Білого дому наголошується: "Оскільки з'являється дедалі більше інформації про жорстокі злодіяння ХАМАС, скоєні минулого тижня, президент Байден підтвердив необхідність того, щоб усі країни однозначно засудили ХАМАС як терористичну організацію, яка не відображає сподівання палестинського народу".
Водночас, як повідомляється в заяві, у своїй першій розмові з президентом Палестинської автономії Махмудом Аббасом Байден засудив жорстокий напад ХАМАСу на Ізраїль і підтвердив, що ХАМАС не виступає за право палестинського народу на гідність і самовизначення.

Президент Аббас також поінформував президента Байдена про його діяльність у регіоні та зусилля з доставки вкрай необхідної гуманітарної допомоги палестинському народові, особливо в Секторі Газа. Зі свого боку Байден запропонував Палестинській адміністрації свою повну підтримку цих важливих і постійних зусиль.
"Президент Байден докладно розповів про зусилля США з координації дій із партнерами з метою запобігання розширенню конфлікту, а також про необхідність збереження стабільності на Західному березі річки Йордан і в регіоні загалом", - йдеться в заяві Білого дому.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА