01:44 10.10.2023

Російські хакерські групи підтримували ХАМАС - Данилов

1 хв читати
Російські хакерські групи підтримували ХАМАС - Данилов

Російські хакерські групи, такі як Killnet, Anonymous Sudan, UserSec та низка інших, були залучені до кібератаки на Ізраїль та координували свої дії з ХАМАС, написав у своєму Twitter у понеділок секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов.

"Аналіз подій у сегменті ізраїльського кіберпростору під час та напередодні терористичного нападу на Ізраїль 7 жовтня... який повністю демонструє ті ж сценарії та операції, які застосовувалися в Росії напередодні та в перші дні повномасштабного вторгнення в Україну у січні-березні 2022 року", – повідомив Данилов.

Він також повідомив, що побічно підтверджується участь російських хакерських угруповань на підтримку ХАМАС тим, що напередодні суботи на той час стрімко зменшилася кількість кіберінцидентів в українських інформаційних ресурсах та системах.

"6 жовтня зафіксовано зменшення кількості інцидентів утричі порівняно із середніми значеннями за останні три місяці. 7 жовтня було зафіксовано найменшу кількість кіберінцидентів за останні два роки", – уточнив Данилов.

Він вважає, що це може свідчити про тимчасову зміну вектора кібератак Росії на підтримку кібероперацій у рамках ізраїльського конфлікту та недостатності ресурсів Росії для масштабних кібератак на кількох напрямках.

"Україна, у свою чергу, готова допомогти державі Ізраїль, і поділитися власним досвідом боротьби з російською кіберагресією", - підсумував Данилов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА