19:58 01.10.2023

Велика Британія не має наміру відправляти своїх військових в Україну

1 хв читати
Велика Британія не має наміру відправляти своїх військових в Україну

Прем'єр-міністр Ріші Сунак заявив, що Велика Британія не планує відправляти своїх військових в Україну, передає агентство Reuters.

Як інформує агентство, посилаючись на заяву Сунака в неділю, наразі жодних безпосередніх планів щодо відправлення військових інструкторів в Україну немає. Прем'єр спростував коментарі британського міністра оборони, який припустив, що війська можуть проводити навчання в країні.

"На сьогодні Велика Британія та її союзники уникають офіційної військової присутності в Україні, щоб знизити ризик прямого конфлікту з Росією", - сказано в повідомленні.

В агентстві нагадали, що міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс, призначений на цю посаду у вересні, заявив в інтерв'ю газеті The Sunday Telegraph, що він хотів би направити військових інструкторів до України на додаток до навчання українських збройних сил у Великій Британії або інших західних країнах.

Після цього через кілька годин після публікації цього інтерв'ю Сунак заявив, що не планує найближчим часом відправляти британські війська в Україну.

"Міністр оборони говорив, що одного разу в майбутньому ми цілком зможемо провести частину такого навчання в Україні", - заявив Сунак репортерам на початку щорічної конференції панівної Консервативної партії в Манчестері.

"Але це щось на довгострокову перспективу, а не тут і зараз. Немає британських солдатів, які будуть відправлені битися в нинішньому конфлікті", - додав він.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА