15:02 27.09.2023

"Укрнафта" та АРМА підписали договір про управління Glusco

2 хв читати
"Укрнафта" та АРМА підписали договір про управління Glusco

ПАТ "Укрнафта" та Агентство з розшуку та менеджменту активів підписали договір про управління мережею АЗК Glusco (до 2018 року - мережа НК "Роснефть"), яку пов'язували з Віктором Медведчуком, з гарантійним щомісячним платежем 5 млн грн, йдеться в пресрелізі "Укрнафти" в середу.

"Після укладення договору має розпочатися процес фактичного передання активів Glusco в управління. Це потребуватиме якогось часу. Команда "Укрнафти" докладе максимум зусиль для ефективної роботи мережі АЗК з моменту підписання актів приймання-передачі", - наводяться в повідомленні слова директора "Укрнафти" Сергія Корецького.

Згідно з релізом, договір передбачає передання 85% чистого прибутку державі, тоді як "Укрнафта" отримує за управління 15%.

Як повідомлялося, уряд України 13 вересня за пропозицією АРМА вирішив передати заарештовані активи Glusco в управління "Укрнафти", тоді як у травні 2022 року він погодив пропозицію АРМА про передання їх в управління НАК "Нафтогаз України". "Нафтогаз" вказував, що під управлінням його "дочки" було відновлено роботу 81 АЗК і однієї нафтобази.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша нафтовидобувна компанія України, є оператором національної мережі АЗС із 537 станцій, з яких діють 456. Компанія реалізує комплексну програму відновлення діяльності та оновлення формату автозаправних станцій своєї мережі. З лютого 2023 року "Укрнафта" випускає власні паливні талони та картки "NAFTAКарта", що реалізуються юридичним і фізичним особам через ТОВ "Укрнафта-Постач".

Найбільшим акціонером "Укрнафти" є НАК "Нафтогаз України" з часткою 50%+1 акція. 5 листопада 2022 року ставка Верховного головнокомандувача ЗСУ ухвалила рішення про передання державі частки корпоративних прав компанії, що належали приватним власникам, якою зараз управляє Міноборони. У листопаді 2022 року директором компанії призначено Корецького.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА