16:42 21.09.2023

Двох ексчиновників міграційної служби та підприємця з РФ підозрюють у розкраданні понад 88 млн грн

2 хв читати
Двох ексчиновників міграційної служби та підприємця з РФ підозрюють у розкраданні понад 88 млн грн

Антикорупційні органи України повідомили про підозру двом колишнім посадовцям Державної міграційної служби України (ДМС) і підприємцю з РФ у розкраданні понад 88 млн грн під час реконструкції адмінбудівлі ДМС, інформують у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП).

"21 вересня 2023 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ за оперативного супроводу департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції повідомили про підозру в заволодінні понад 88 млн грн під час реконструкції адміністративного приміщення Державної міграційної служби України колишньому заступнику голови Державної міграційної служби, ексначальнику Управління ресурсно-господарського забезпечення та капітального будівництва ДМС, а також підприємцю - громадянину РФ", - ідеться в повідомленні САП у телеграм-каналі в четвер.

Дії колишніх посадовців ДМС кваліфіковано за ч. 5 ст. 191, а підприємця - за ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191 КК України.

"Зважаючи на те, що місцеперебування заступника голови ДМС і підприємця не встановлено, про підозру їм повідомлено в порядку ст. 135, ст. 278 КПК України", - уточнюють у САП.

За інформацією прокуратури, у 2015 році ДМС отримала будівлю в центрі столиці для облаштування центрального офісу. У межах досудового розслідування встановлено, що зазначені особи тривалий час розкрадали кошти, виділені на облаштування офісу.

"Для реалізації злочину та безперешкодного заволодіння виділеними коштами підприємець залучив начальника управління, а згодом і заступника голови ДМС. Відповідно до розподілених ролей, посадові особи ДМС укладали з підконтрольними підприємцю товариствами договори на проведення робіт з реконструкції будівлі, водночас штучно обмежуючи можливість участі в тендерах на ці роботи для інших товариств", - інформують у САП.

Крім того, як зазначають у прокуратурі, з'ясувалося, що вартість цих робіт була значно завищена, проведені роботи дублювались, а інші заплановані роботи були виконані лише на папері.

"У результаті реконструкцію будівлі досі не завершено, а комп'ютерні комплекси з відповідним програмним забезпеченням узагалі не було поставлено. Із виділених на проведення реконструкції коштів на суму 205 млн грн, зазначені особи заволоділи понад 88 млн грн, що підтверджено висновками відповідних експертиз", - зазначено в повідомленні.

На сьогодні досудове розслідування у справі триває, встановлюють інших осіб, які можуть бути причетні до вчинення цього злочину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розпочався другий процес проти групи "Рейхсбюргерів"

Війська РФ за минулий день здійснили 34 обстріли 11 громад Сумської області, одна людина поранена

Агресор завдав удару безпілотниками по енергетичних об'єктах Конотопа та Шостки

У Києві відбувся прем'єрний показ 7 документальних фільмів "Anthem of life"

На Покровському напрямку від початку доби відбито 37 атак - Генштаб ЗСУ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 94 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Єврокомісія анонсувала в липні першу виплату з надприбутків від заморожених активів РФ

Окупанти втратили з опівночі на харківському та покровському напрямках 118 осіб і 28 одиниць техніки

Україна та Швеція розпочали переговори для укладення двосторонньої безпекової угоди

У Полтавській області сталася аварія на магістральному газопроводі, пять тисяч абонентів без газопостачання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА