17:01 24.08.2023

Окупанти завдали 90 ударів по населених пунктах Запорізької області в середу, зруйновано 21 житловий будинок, пошкоджено багатоповерхівку в Оріхові - поліція

1 хв читати

Російські окупанти завдали в середу 90 ударів по території Пологівського та Василівського районів Запорізької області, застосувавши безпілотні літальні апарати, авіаційні бомби, реактивні системи залпового вогню та артилерію.

Як повідомляє в четвер відділ комунікації поліції Запорізької області, внаслідок ворожих обстрілів зруйновано житлову та цивільну інфраструктуру регіону. "Окупаційні обстріляли Оріхів, Гуляйполе, Залізничне, Новоандріївку, Гуляйпільське, Новодарівку, Ольгівське, Червоне,Чарівне, Малинівку, Білогір’я, Левадне, Щербаки, Темирівку, Степногірськ, Кам’янське, Малі Щербаки, Степове, П’ятихатки, Лобкове, Павлівку, Лук’янівське", - ідеться в повідомленні.

За добу зафіксовано 21 повідомлення про зруйновані будинки мирних жителів, переважно постраждали жителі Пологівського району.

"Минулої ночі армія рф вдарила КАБами по житловому сектору Оріхова. Внаслідок авіаційної атаки відбулося займання багатоповерхівки, частина квартир повністю вигоріла. Також від авіаударів зруйновані приватні будинки та продовольчі магазини", - розповіли в обласній поліції.

На місцях влучань працювали співробітники поліції, СБУ та ДСНС. Правоохоронці задокументували наслідки збройних атак, зібрали докази воєнних злочинів. За зібраними матеріалами відкрито кримінальні провадження в рамках статті 438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Евакуйовано вже понад 2,5 тис. осіб із населених пунктів на півночі Харківщини, які постійно обстрілюють, - Синєгубов

"Сіра зона" на півночі Харківщини не збільшилася, відбуваються активні бої - Синєгубов

EBU дискваліфікувала учасника "Євробачення-2024" від Нідерландів

Форум "Інклюзивне відновлення громад" відбувся в Києві

Жителям прикордоння на Сумщині рекомендують утриматися від відвідування кладовищ

Росіяни скинули КАБи на Херсонську область, є загиблий

Ворог посилив наступальні дії на авдіївському, куп'янському, бахмутському напрямках, широкомасштабного наступу на півночі Харківщини немає - ОСУВ "Хортиця"

У неділю в Україні невеликий дощ прогнозується лише в північних областях

СБУ оголосила набір до ЦСО "А"

Російська армія демонструє нездатність застосовувати боєприпаси по намічених цілях - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА