17:27 10.07.2023

56% українців очікують від запланованого саміту НАТО у Вільнюсі гарантій вступу України до альянсу - опитування

2 хв читати
56% українців очікують від запланованого саміту НАТО у Вільнюсі гарантій вступу України до альянсу - опитування

Понад половина (56%) опитаних українців очікують від майбутнього саміту НАТО у Вільнюсі гарантій вступу України до альянсу, 27% більш скептичні й вважають, що на саміті не буде ухвалено конкретних рішень, а 13% вважають, що саміт завершиться лише обіцянкою надати озброєння.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" 4-10 липня 2023 року серед громадян України, які сьогодні проживають на її території, а також українців, які сьогодні перебувають за кордоном.

"Очікування від саміту НАТО 11 липня 2023 року у Вільнюсі серед респондентів, котрі проживають в Україні різновекторні. Хоча загалом більше половини (56%) очікують від саміту гарантій вступу України до НАТО (29% – у короткостроковій перспективі, 27% – у довгостроковій), 27% – вважають, що на ньому не буде прийнято конкретних рішень і все обмежиться загальними фразами, ще 13% вважають, що Україні не пообіцяють вступу до НАТО, але пообіцяють надати озброєння", - йдеться в пресрелізі СГ "Рейтинг" за підсумками соцдослідження.

Соціологи фіксують високий рівень підтримки вступу до НАТО загалом: "83% українців в Україні підтримують цю ініціативу, ті, хто у Європі – 86%. Проти вступу до альянсу: в Україні – 6%, у Європі – 4%. У січні 2023 року підтримували вступ до альянсу 86% тих, хто проживає в Україні. На відміну від вступу до ЄС вступ до НАТО дещо обережніше сприймається мешканцями сходу країни (74% - за вступ, 8% – проти, 15% – не прийшли б на голосування)".

Опитування в Україні: аудиторія: населення України віком від 18 років і старше в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок.

Вибіркова сукупність: 2 000 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Похибка репрезентативності дослідження не більше ніж 2,2%. Терміни проведення: 7-10 липня 2023 р.

Опитування українців у Європі: аудиторія: українці віком від 18 років і старші, які знайшли тимчасовий прихисток у країнах Європи після 24.02.2022. Географія країн: 31 країна Європи. Вибіркова сукупність: 2 000 респондентів. Онлайн-опитування відбувалося на платформі онлайн-досліджень Rating Online. Похибка репрезентативності дослідження не більше ніж 3,2%. Терміни проведення: 4-10 липня, 2023 р.

Джерело: https://ratinggroup.ua/

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Карандєєв виступає за створення заповідника на території урочища Китаїв у Голосіївському районі Києва

Бійці 79 ОДШБр під час ворожого штурму в районі Новомихайлівки знищили 8 російських мотоциклів й 1 БМП

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА