07:43 20.05.2023

РФ перекинула дві бригади спецназу до кордону з Україною

1 хв читати
РФ перекинула дві бригади спецназу до кордону з Україною

Росія перекинула в прикордонні райони Курської області підрозділи двох бригад спецпризначенців Головного розвідувального управління ЗС РФ, імовірно, у такий спосіб, намагаючись закріпити частину українських військ у прикордонних регіонах і розосередити їх на критично важливих ділянках фронту, вважають в Інституті вивчення війни (ISW).

Український центр національного опору повідомив 19 травня, що підрозділи 3-ї та 22-ї гвардійських бригад спеціального призначення розгорнуто в Тьоткіне Курської області РФ для запобігання диверсійній діяльності українських партизанів і підняття бойового духу російських військ.

За оцінками Інституту, такі російські розгортання в прикордонних районах, найімовірніше, є спробою закріпити частину українських військ у прикордонних регіонах і розосередити їх на критично важливих ділянках фронту.

Науковці зазначають, що раніше підрозділи 3-ї гвардійської бригади спеціального призначення перебували поблизу Кремінної Луганської області, а підрозділи 22-ї гвардійської бригади спеціального призначення розміщувалися біля Оріхового на заході Запорізької області.

"Незрозуміло, чому російське керівництво ухвалило рішення вивести такі підрозділи з активних ділянок фронту в російські тилові райони. Ймовірно, ці підрозділи зазнали втрат у нещодавніх бойових діях і були виведені та передислоковані для відпочинку та переозброєння. Розгортання цих підрозділів у прикордонних районах навряд чи матиме бажаний інформаційний або оперативний ефект", - зазначили в ISW.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА