13:22 08.05.2023

СБУ повідомила про підозру російському акторові-пропагандисту Машкову, який закликав до знищення України

2 хв читати

Служба безпеки України повідомила про підозру російському акторові-пропагандисту Володимирові Машкову, який закликав до знищення України.

"Служба безпеки зібрала доказову базу на російського актора Володимира Машкова, який публічно виправдовує збройну агресію РФ. Фігурант входить до найближчого оточення вищого військово-політичного керівництва країни-агресора", - йдеться в повідомленні української спецслужби в понеділок.

За інформацією СБУ, від початку повномасштабного вторгнення Машков неодноразово виступав на підтримку окупантів під час масових заходів із президентом РФ.

"Також на власному телеграм-каналі та персональній сторінці в інстаграм із загальною аудиторією понад 200 тис. підписників Машков регулярно героїзує воєнні злочини рашистів. У своїх численних інтерв’ю та виступах в ефірах центральних російських каналів він закликав до "приєднання" Донецької, Луганської, Херсонської і Запорізької областей України до складу РФ", - зазначається в повідомленні СБУ.

Крім того, як зазначають у спецслужбі, Машков незаконно приїжджав до тимчасово окупованого Криму та східних районів України для участі в пропагандистських заходах на підтримку агресивної війни проти нашої держави.

"Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти його підривної діяльності на користь Кремля", - уточнюється в повідомленні.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Машкову про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України), ч. 1 і ч. 3 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників), ч. 1 та ч. 2 ст. 332-1 (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї).

"Наразі зловмисник перебуває на території РФ. Тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави", - зазначається в повідомленні української спецслужби.

Розслідування було проведено спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 13 прикордонних сіл у Чернігівській і Сумській областях, про жертви не повідомляють - ОК "Північ"

Порушників мовного законодавства на бізнес-заході в Одесі буде покарано - мовний омбудсмен

Окупанти чотири рази обстріляли міста і села Донеччини за добу, поранені 10 мирних жителів - обладміністрація

Положення мовного закону про мову місцевих друкованих медіа набуває чинності з 16 липня 2024 року - мовний омбудсмен

За добу на Харківщині троє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів - Синєгубов

Окупанти завдали близько 350 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Сили оборони за добу ліквідували 1080 окупантів - Генштаб

РФ тримає в Чорному та Азовському морях чотири носії "Калібрів" із загальним залпом 28 ракет

17 червня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У НАТО обговорюють розширення ядерного арсеналу у зв'язку зі зростаючою загрозою з боку Росії та КНР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА