20:36 27.03.2023

Стефанчук закликав парламентаріїв Великої Британії підтримати заявку України на вступ у НАТО

1 хв читати
Стефанчук закликав парламентаріїв Великої Британії підтримати заявку України на вступ у НАТО

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук закликав парламентаріїв Великої Британії підтримати заявку України на вступ до Північноатлантичного альянсу.

"Членство України в Альянсі стане не тільки запорукою безпеки для українських громадян, а й значно посилить спроможність Альянсу реагувати на нові безпекові виклики та загрози. Тому я закликаю вас стати частиною консенсусу щодо підтримки нашої заявки і почати планувати приєднання України до НАТО вже зараз", - заявив Стефанчук, виступаючи перед членами двох палат парламенту Великої Британії в понеділок.

Як повідомила пресслужба апарату Верховної Ради, Стефанчук нагадав, що за кілька місяців у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО.

"Цей саміт може стати доленосним для України й для всієї євроатлантичної спільноти. Будемо чесними: Україна сьогодні де-факто є частиною НАТО. Україна виконує ті функції, які покладаються на НАТО, тому що вона сьогодні боронить країни НАТО своєю зброєю, своїми кращими синами й доньками, покладаючи за цінності НАТО найвищу ціну — ціну їхнього життя і здоров’я", - наголосив Стефанчук.

Він також висловив упевненість у результативності Конференції з відновлення України, яка відбудеться в Лондоні в червні 2023 року.

Як повідомлялося, Стефанчук перебуває з офіційним візитом у Великій Британії 27-28 березня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА