17:57 21.03.2023

Виші мають стати центрами інновацій - Лісовий

1 хв читати

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий заявляє, що комплекс реформ, спрямованих на порятунок вищої освіти є одним із його пріоритетів.

"ВНЗ, вища освіта. У нас буде проблема, хочемо ми цього чи не хочемо. Якщо ми наразі не почнемо вживати заходів щодо підвищення якості вищої освіти, ми просто втратимо її, вона посиплеться сама собою. Тому комплекс реформ, спрямованих на порятунок вищої освіти - це один із наших пріоритетів", - сказав Лісовий на засіданні Верховної Ради у вівторок.

Міністр наголосив, що пріоритетом у вищій освіті є її якість і конкурентоспроможність, а виші мають стати центрами інновацій.

"Тому там, де ми досягнемо через злиття такого результату, там зливатимемося і будемо йти таким шляхом. Головне - якість вищої освіти", - підсумував він.

Щодо науки, то напрямами в роботі в цій сфері Лісовий визначив пріоритетність наукових досліджень; створення RnD-центрів і на академічній базі, і на базі вишів; створення можливостей для повернення вчених із-за кордону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА