07:21 21.03.2023

Молдова відновила споживання російського газу

1 хв читати
Молдова відновила споживання російського газу

Молдова відновила споживання газу, що поставляється "Газпромом", повідомив голова правління "Молдовагаз" Вадим Чебан у телеграм-каналі.

За його словами, це пов'язано із тим, що в результаті погодних умов споживання газу в Придністров'ї знизилося. "Молдовагаз" до кінця березня 2023 року купуватиме для своїх споживачів приблизно 0,7-0,8 млн кубометрів щодня від "Газпрому" і приблизно 1,3-1,5 млн кубометрів щодня від Energocom", - написав Вадим Чебан.

Із 3 грудня 2022 року Молдова повністю відмовилася від споживання російського газу, спрямовуючи весь отриманий газ обсягом 5,7 млн кубометрів газу на добу в Придністров'я. Там газ використовували для побутових потреб, а також для вироблення електроенергії, розташованої в регіоні Молдавської ГРЕС. Вироблена електроенергія постачалася в Молдову за ціною $73 за кВт.год, що дешевше від електроенергії, яку закуповують у Румунії, за $95 за кВт.год. Молдова задовольняє свої потреби в електроенергії завдяки власним генеруючим потужностям лише на 20%.

Молдова споживала газ, який держпідприємство Energocom закуповувало на біржі і зберігало в Румунії та Україні. Своїх газових сховищ у країни немає.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА