13:41 18.03.2023

Зеленський увів у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти 300 фізичних і 141 юридичної особи, у списку - громадянин Сирії Башар Хафез аль-Асад

2 хв читати
Зеленський увів у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти 300 фізичних і 141 юридичної особи, у списку - громадянин Сирії Башар Хафез аль-Асад

Президент України ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування персональних санкцій проти 300 фізичних осіб та 141 юридичної особи.

Відповідний указ №163/2023 про введення рішення РНБО від 18 березня підписано в суботу й оприлюднено на сайті президента.

У списку фізичних осіб, проти яких запроваджують санкції, громадянин Сирії Башар Хафез аль-Асад (Bashar Hafez al-Asad), 11.11.1965 р.н.

Чинного президента Сирії звуть так само, проте у відкритих джерелах дата його народження - 11 вересня 1965 року.

Із 300 фізичних осіб, проти яких запроваджено санкції, троє громадян Сирії, семеро - Ірану, решта - РФ. Санкції запроваджено терміном на 10 років, вони передбачають, зокрема, блокування активів і торговельних операцій, транзиту й перевезень територією України, анулювання ліцензій, заборону на приватизацію й купівлю землі, передання технологій і прав на інтелектуальну власність.

У списку зі 141 юридичної особи - переважно підприємства російського ОПК, як-от концерн "Калашников", концерн повітряно-космічної оборони "Алмаз-Антей", автомобільний завод "Урал", Об'єднана суднобудівна корпорація, Державний космічний науково-виробничий центр ім. Хрунічева.

Крім того, у ньому також 16 іранських компаній, зокрема Shahed Aviation Industries Company, Iran Aircraft Industries Company, Safiran Airport Services і кілька авіакомпаній.

У переліку також три авіатранспортні компанії Success Aviation Services FZC (Success Aviation), що базуються в ОАЕ, та i Jet Global DMCC (iJet), які, як зазначає НАЗК, співпрацювали з Safiran для координації польотів між Іраном і РФ, зокрема пов'язані із транспортуванням іранських БПЛА.

Нарешті, одне з підприємств у списку - ТОВ "ММК ім. Ілліча", зареєстроване в Макіївці на тимчасово окупованій території Донецької області, а також два, що базуються в тимчасово окупованому Криму: Автономна некомерційна організація "Інститут морського приладобудування і робототехніки" (Севастополь) і АТ "Євпаторійський авіаційний ремонтний завод".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту – СБУ

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА