19:32 28.02.2023

Ворог веде новий наступ на Донбасі з січня, не полишає мету захопити всю Україну - Маляр

2 хв читати
Ворог веде новий наступ на Донбасі з січня, не полишає мету захопити всю Україну - Маляр

Ворог веде новий наступ на Донбасі від початку січня, діє на кількох напрямках, і не полишає мету захопити всю Україну, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"Сьогодні ми відкрито про все говоримо, що там (на Донбасі - ІФУ) відбувається наступ ворога. Він триває десь із початку січня, коли ворог активізувався, зібрав свої сили. Зараз поблизу Бахмута, по суті, ворог збирає професійні та численні підрозділи "Вагнера", - сказала Маляр в ефірі національного телемарафону у вівторок увечері.

Заступник міністра наголосила, що незважаючи на жорсткі бої і те, що ворог чисельно переважає, українські сили завдають противнику набагато більших втрат.

"Наші підрозділи знищують, цифри які вони подають, навіть до 80% введених підрозділів "Вагнера". Це та інформація, яку давав Генштаб", - зазначила Маляр.

Великий наступ росіян, як наголосили в Міноборони, розпочався 24 лютого 2022 року, нині ж противник проводить наступ інакше - по регіонах.

"Вони (окупанти - ІФУ) не полишають свою мету захопити всю Україну, ми маємо це розуміти. Війна триває, і можуть бути будь-які сценарії. Але зараз наступ відбувається на сході, на кількох напрямках. І найгарячіший із них зараз - Бахмутський", - пояснила заступник міністра.

Маляр додала, що епіцентр бойових дій - Бахмут, і це видно вже протягом кількох місяців.

"Ворог сконцентрував там ключові свої зусилля, маючи на меті вийти на адмінмежу Донецької області. І ті, хто стежить за новинами, бачите, що ситуація дійсно напружена", - сказала вона.

Крім того Маляр повідомила, що під час свого нещодавнього візиту до Бахмута командувач Сухопутними військами Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський ознайомився із ситуацією та обставинами, які можуть заважати обороні та що її може покращити.

"Там, просто на місці, були прийняті рішення. Це і рішення про переміщення додаткових підрозділів, і певні рішення, які не можна оголошувати", - сказала вона.

У Міноборони наголосили, що також на сході здійснює командування генерал Олександр Тарнавський, під його керівництвом перебуває частина Донецької області, де також тривають бої.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський прибув з візитом до Дніпра

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА