07:44 17.02.2023

США розроблять план дій у разі виявлення нових непізнаних об'єктів

1 хв читати
США розроблять план дій у разі виявлення нових непізнаних об'єктів

Вашингтон розробить план дій на випадок виявлення в небі над США невідомих повітряних об'єктів - якщо вони становитимуть загрозу для населення, їх зіб'ють, заявив американський президент Джо Байден у четвер.

"Будьте впевнені: якщо якийсь об'єкт загрожуватиме безпеці американського народу, я зіб'ю його", - заявив Байден.

Президент зазначив, що дав своїй команді вказівку скласти більш чіткий план дій при виявленні невідомих об'єктів у небі. Новий підхід, за його словами, дозволить швидко визначити, наскільки вони небезпечні для США, а потім оперативно прийняти рішення про подальші дії.

Раніше в лютому в небі над США було виявлено та збито китайський аеростат, який у Вашингтоні назвали розвідувальним. У МЗС КНР заявили, що аеростат був цивільним об'єктом, який використовувався з науковою метою, головним чином метеорологічною. Він з'явився в американському повітряному просторі, оскільки збився з курсу, пояснили у відомстві.

Надалі над територіями США та Канади сталися ще три аналогічні інциденти: два об'єкти були знищені над Аляскою та Юконом. У неділю повітряну ціль збили над озером Гурон на канадсько-американському кордоні. Вашингтон та Оттава розслідують ці інциденти. Саме ці три аеростати, на відміну від першого, на думку Вашингтона, навряд чи займалися збором розвідданих.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА