15:45 06.01.2023

У головного колабораціоніста Херсонщини Сальдо під час обшуків знайдено вказівки від РФ та довідки про місцевих активістів - ДБР

2 хв читати
У головного колабораціоніста Херсонщини Сальдо під час обшуків знайдено вказівки від РФ та довідки про місцевих активістів - ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) здійснили обшуки у голови окупаційної адміністрації Херсонської області Володимира Сальдо: знайдено документи зі злочинними вказівками від РФ, довідки щодо херсонських активістів, бібліотеку з книжками про Росію та посібники про секс.

"Працівники ДБР провели обшук у головного колаборанта Херсонської області Володимира Сальдо. У його маєтку та за місцем проживання поплічників зрадника виявлено документи РФ із прямими вказівками до вчинення злочинів проти України", - йдеться в повідомленні бюро на сайті відомства в п'ятницю.

За інформацією ДБР, також виявлено відомості про структуру окупаційної адміністрації та нарахування зарплати в російських рублях.

"Знайдено конспекти, в яких нотувались особливості законодавства РФ. Також виявлено довідки щодо херсонських патріотів та активістів", - зазначено в повідомленні.

Крім того, як наголошується в повідомленні, окремої уваги заслуговує бібліотека Сальдо. "Поряд із такими виданнями, як "Императрица Екатерина II", "Россия. Великая Судьба", "Москва. Размышления в фотографии", сусідить посібник "Радость секса. Книга о премудростях любви". Також багато радянської геральдики, нагород і георгіївських стрічок", - інформують у ДБР.

У бюро нагадують, що прокурори Херсонської обласної прокуратури вже скерували до суду обвинувальні акти стосовно окупаційного голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області, його заступника і так званого голови Херсонської міської адміністрації.

Їм інкриміновано державну зраду, колабораційну діяльність, виправдовування, збройну агресію РФ проти України, глорифікацію її учасників (ст. 111, ст. 111-1, ст. 436-2 Кримінального кодексу України).

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА