06:59 23.11.2022

"Пункти незламності" почнуть працювати, якщо не вдасться швидко відновити постачання електроенергії

2 хв читати
"Пункти незламності" почнуть працювати, якщо не вдасться швидко відновити постачання електроенергії

Роботу "Пунктів незламності" у містах України буде активовано, якщо в результаті російських ракетних ударів за години постачання електроенергії відновити не вдасться, сказав у відеозверненні у вівторок президент України Володимир Зеленський.

"За підсумками цього дня підготовлено вже понад 4 тисячі таких пунктів. Заплановано ще більше. Якщо знову відбудуться масовані російські удари і якщо буде розуміння, що за години постачання електрики не відновити, активується робота "Пунктів незламності", - сказав він.

За словами президента, у них можна буде отримати базові послуги – "електрику, мобільний зв'язок та інтернет, тепло, воду, аптечку. Абсолютно безоплатно та цілодобово".

"Пункти працюватимуть обов'язково при всіх обласних та районних адміністраціях, також при школах, будівлях ДСНС тощо. Вже працює спеціальний сайт https://nezlamnist.gov.ua/, на якому розміщено мапу таких пунктів у всій країні. Вона постійно оновлюється", – сказав Зеленський.

Він наголосив, що "важливо вже зараз подивитися, де є такі пункти у вашому місті, у вашій громаді й стежити за оновленням карти найближчими тижнями, доки додаватимуться нові пункти".

За його словами, "на сайті та в усіх "Пунктах незламності" можна буде дізнатися, де працюють найближчі АЗС, банківське відділення, аптека, магазин".

Місцева влада має завдання забезпечити інформування людей про наявність "Пунктів незламності". "Це має бути дуже просто: у будинках органів влади, в аптеках, магазинах, у поштових відділеннях має бути інформація про те, де людина може знайти підтримку у разі тривалого відключення енергії", - зазначив Зеленський.

І дуже важливо, що до цієї нашої ініціативи вже приєднується також сумлінний бізнес. Дякую всім підприємцям, які вирішили наразі підтримати суспільство та роблять свої бізнес-об'єкти також "Пунктами незламності" – з генераторами, "Старлінками", водою та іншим", - сказав він.

Президент закликав звернути увагу, що "на нашому сайті nezlamnist.gov.ua є спеціальна форма для представників бізнесу, які хочуть приєднатися і стати "Пунктом незламності" для українців. Упевнений: допомагаючи один одному, усі ми разом зможемо пройти цю зиму".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА