12:37 16.11.2022

У Чехії визнали терористичним режим, що діє в РФ, - постанова нижньої палати парламенту

1 хв читати
У Чехії визнали терористичним режим, що діє в РФ, - постанова нижньої палати парламенту

Палата депутатів парламенту Чехії своєю постановою визнала нинішній російський режим терористичним.

Як повідомляється на сайті Палати депутатів, за проєкт постанови на засіданні 15 листопада проголосували 129 зі 156 присутніх депутатів, проти виступили всі 14 депутатів від партії "Свобода і пряма демократія".

У постанові депутати Європарламенту засудили великомасштабні напади на цивільне населення України та ключові об'єкти енергетичної інфраструктури, заявляють про невизнання результатів т.зв. референдумів про приєднання до Росії чотирьох окупованих областей на сході України.

"Палата депутатів парламенту Чеської Республіки... засуджує російську агресію в Україні; оголошує відповідно до резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи нинішній російський режим терористичним", - ідеться в тексті постанови.

Депутати також висловили підтримку зусиллям міністра закордонних справ у створенні спеціального трибуналу для судового переслідування за злочини агресії, а також розслідування під керівництвом Міжнародного кримінального суду. Затвердженою постановою депутати висловили підтримку і вдячність чеському уряду за гуманітарну, економічну, політичну, дипломатичну та військову допомогу Україні, а також губернаторам, мерам, пожежникам, солдатам, поліцейським, парамедикам і громадянам за допомогу.

Джерело: https://www.psp.cz/sqw/cms.sqw?z=16713

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА