07:06 13.11.2022

Два судна завантажуються в Одесі та "Чорноморську" - 80 тис. тонн пшениці для ВПП ООН

2 хв читати

Два балкери, зафрахтовані Всесвітньою продовольчою програмою Організації Об'єднаних Націй, зайшли до портів Великої Одеси під завантаження пшеницею для мешканців Ефіопії, Ємену та Афганістану, повідомляє Адміністрація морських портів України у суботу на фейсбук-сторінці.

За її даними, в Одеському порту 40 тис. тонн української пшениці для Ефіопії завантажують на балкер Bozburun M, а в порту "Чорноморськ" такий самий обсяг пшениці для мешканців Ємену та Афганістану забере балкер Gokova M.

Крім того, зазначила АМПУ, у суботу, в рамках реалізації "Зернової ініціативи" з порту "Чорноморськ" вийшли два судна з 27 тис. тонн агропродукції, яка буде направлена до країн Азії.

Згідно з повідомленням, у портах Великої Одеси під обробкою перебувають 33 судна, в які завантажується 920 тис. тонн української агропродукції.

Загалом від початку "зернової ініціативи" з портів Великої Одеси вийшли 444 судна, які експортували 10,3 млн. тонн українського продовольства до країн Африки, Азії та Європи.

Як повідомлялося, у Стамбулі 22 липня за участю ООН, України, Туреччини та Росії було підписано два документи про створення спочатку терміном на 120 днів коридору для вивезення зерна з трьох українських портів: "Чорноморськ", Одеса та "Південний". Україна ставила за мету вийти на експорт 3 млн тонн агропродукції на місяць у рамках ініціативи.

Після заяви Росії 29 жовтня про вихід із "зернової ініціативи" через нібито атаку України на кораблі в Севастополі експорт загальмувався і здійснювався із затримками: лише близько 100 тис. тонн за тиждень, тоді як раніше такі обсяги вирушали в середньому за день.

Про зняття перешкод було заявлено 2 листопада. Очікується, що темпи експорту відновляться.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА