12:22 03.11.2022

У жовтні РФ перемістила до Білорусі близько 1,5 тис. залізничних платформ із озброєнням та військовою технікою - Генштаб ЗСУ

2 хв читати
У жовтні РФ перемістила до Білорусі близько 1,5 тис. залізничних платформ із озброєнням та військовою технікою - Генштаб ЗСУ

У жовтні РФ перемістила до Білорусі близько 1,5 тис. залізничних платформ із озброєнням та військовою технікою, до 200 пасажирських вагонів, понад 100 вантажних вагонів із військовим майном, повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов.

"На цей час відбувається перекидання здебільшого підрозділів 1-ї танкової армії, насамперед 2-ї мотострілецької дивізії з російської території разом із технікою і щойно мобілізованими особами, які розміщуються на основних військових полігонах Білорусі. Так, протягом жовтня переміщено близько 1,5 тис. залізничних платформ із озброєнням та військовою технікою, до 200 пасажирських вагонів, понад 100 вантажних вагонів із військовим майном", - сказав Громов на брифінгу у Military Media Center у четвер.

Крім того, білоруська територія продовжує використовуватися агресором для завдання ракетних ударів по території України. Він наголосив, що особлива роль тут відводиться авіабазі в районі населеного пункту Лунинець Брестської області, де розміщуються іранські безпілотні літальні апарати, а також певна кількість їхніх операторів.

Громов зазначив, що на волинському, житомирському та київському напрямках ситуація стабільна, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

"Водночас загалом ситуація навколо створення спільного угруповання військ так званої союзної держави залишається неоднозначною. З одного боку, заяви та дії обох сторін свідчать, що поточним завданням є відволікання уваги та безпосереднє відтягування українських військ зі Сходу та Півдня України на північний напрямок", - зазначив він.

Водночас він заявив, що у більш віддаленій перспективі є загроза формування угруповання, яке може бути задіяне в агресії проти України.

Громов також розповів, що незважаючи на заяви Кремля про завершення мобілізації, вона переведена у прихований режим.

"Публічність та показовість заходів згорнута, але водночас військкомати отримали вказівку продовжувати пошук та набір добровольців, які виявлять бажання підписати контракт на участь у так званій спеціальній військовій операції", - додав він.

За словами Громова, здійснюються спроби повернути військовослужбовців, які дістали поранень і були звільнені з лав Збройних сил РФ.

"Крім того, з метою поповнення молодшого офіцерського складу рішенням Міністерства оборони РФ прискорено підготовку курсантів випускних курсів, зокрема дату завершення закладів перенесено з червня 2023 року на грудень поточного року", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Через ворожий обстріл у Дніпропетровській області поранено троє людей

Голову Броварської райадміністрації, який вчинив резонансну ДТП, звільнено з посади

Росіяни продовжили завдавати ударів по південних регіонах України, є загиблі та постраждалі

Росіянам вдалося прорватися і закріпитися в частині Очеретиного - ОСУВ "Хортиця"

Японія приєдналася до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА