09:13 22.09.2022

Україна не може погодитися на відкладену війну, бо вона буде гарячішою за нинішню – Зеленський на Генасамблеї ООН

2 хв читати
Україна не може погодитися на відкладену війну, бо вона буде гарячішою за нинішню – Зеленський на Генасамблеї ООН

 Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія боїться справжніх переговорів і хотіла б пригальмувати свій відступ.

"Росія боїться справжніх переговорів і не хоче виконувати будь-які справедливі міжнародні зобов'язання. Бреше всім, як це типово для агресорів. Для терористів", - сказав він у середу, виступаючи через відеозв'язок на Генасамблеї ООН.

"Ось і зараз, коли Росія каже про переговори, вона хоче лише пригальмувати свій відступ. Росія хоче перезимувати на захопленій території України та підготувати сили для спроби нового наступу. Для нових Буч, нових Ізюмів… Або принаймні забезпечити собі фортифікацію на захопленій землі та приховану мобілізацію вдома", - сказав він.

"Ми не можемо погодитися на відкладену війну. Бо вона буде ще гарячішою, ніж зараз", - заявив він.

Він навів приклади жорстоких злочинів російських солдатів, учинених в Ізюмі. "Там виявлено тіла жінок і чоловіків, дітей і дорослих, цивільних і військових. 445 могил. Там родина, яка загинула під завалами будинку після російського авіаудару: батько, мати, дівчатка шести й восьми років, бабуся і дідусь. Там чоловік, якого задушили мотузкою. Там жінка зі зламаними ребрами й ранами на тілі. Там чоловік, якого кастрували перед убивством, і це далеко не перший такий факт", - сказав президент, додавши: "Запитайте у представників Росії, чому в російських військових такий потяг до кастрації. Що роблять із ними самими, щоб вони хотіли робити таке з іншими?"

За словами президента, "кожна держава, проти якої спрямована збройна агресія, потребує можливості захищати своїх громадян і звільняти свою територію. Якщо для цього треба допомогти зброєю чи снарядами – це має бути. Якщо для цього потрібно допомогти фінансами, це має бути. Якщо для цього потрібно допомогти розвідданими, це має бути".

"Тому ми потребуємо оборонної підтримки – зброї, техніки та снарядів. Наступальних озброєнь – достатньо далекобійних, щоб звільнити нашу землю. І захисних систем, передусім протиповітряної оборони. І ми потребуємо фінансової підтримки, щоб зберегти внутрішню стабільність і виконувати соціальні зобов'язання перед нашими людьми", - заявив Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА