14:38 20.09.2022

Російські окупанти почали доволі часто бити по системі енергопостачання в Запорізькій області - голова ОВА

2 хв читати
Російські окупанти почали доволі часто бити по системі енергопостачання в Запорізькій області - голова ОВА

Російські окупанти стали частіше обстрілювати цивільну інфраструктуру в Запорізькій області, зокрема системи енергопостачання, після контрнаступальних дій Збройних сил України на Харківському напрямку, повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації (ОВА) Олександр Старух.

"Раніше у нас так не було, щоб вони здійснювали обстріли насамперед по цивільній інфраструктурі, саме по енергопостачанню. Наразі вони почали бити по цьому досить часто. Ми бачимо це за характером обстрілів, безпосередньо за місцями", - сказав він на брифінгу в Медіацентр "Україна" у вівторок.

За його словами, російські обстріли в області періодично загострюються. "Позавчора більше ста обстрілів було, минулої доби - 86, тобто буває близько ста обстрілів. Два тижні тому було до 150 обстрілів на добу", - уточнив Старух.

Водночас він вважає, що наступ російських військ на Запорізькому напрямку можливий, але є малоймовірним на сьогодні, тим більше, що "йдуть дощі, а це ускладнює інтенсифікацію будь-яких бойових дій".

Щодо інтенсивності бойових дій Старух зазначив, що наразі в Запорізькій області немає жодних зіткнень, як це спостерігалося навесні чи влітку.

"Поки що ворог накопичує сили. Ми розуміємо, що Запоріжжя - це така дорога з Донецька на Херсонщину, тому постійно присутня деяка кількість засобів збройних сил "мордора", які зосереджені на нашому напрямку або перекидаються на схід чи захід", - додав він.

Окрім того, голова ОВА звернув увагу на те, що окупанти зосередили сили на утримуванні рубежів, оскільки протягом літа змогли обладнати, зокрема, й ешелонну оборону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА