21:59 14.09.2022

Єдиним стабільним безпечним вирішенням проблеми Запорізької АЕС є повне виведення звідти військового та технічного персоналу РФ - Кулеба

2 хв читати
Єдиним стабільним безпечним вирішенням проблеми Запорізької АЕС є повне виведення звідти військового та технічного персоналу РФ - Кулеба

Єдиним стабільним безпечним вирішенням проблеми Запорізької АЕС є повне виведення з території станції військового та технічного персоналу Росії, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Звичайно, колеги порушили питання Запорізької АЕС. Я вдячний їм обом за послідовну підтримку України в цьому питанні. Я наголосив (і це наш сигнал не так Литві та Ірландії, як іншим партнерам), що, на думку України, єдиним стабільним безпечним вирішенням проблеми Запорізької АЕС є повне виведення звідти військового та технічного персоналу Росії", - сказав Кулеба на пресконференції з міністрами закордонних справ Литви та Ірландії в Одесі в середу.

Глава МЗС України наголосив, що будь-які інші пропозиції є напівзаходами, які можуть виглядати симпатично, але докорінно не вирішують проблему, а тому не мають бути реалізовані.

"Україна продовжить працювати з МАГАТЕ та також з усіма іншими партнерами для того, щоб гарантувати безпеку Запорізької АЕС, повернути її під повний та надійний контроль України", - запевнив Кулеба.

Як повідомлялося, гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що МАГАТЕ прагне домогтися припинення обстрілів Запорізької АЕС, решта питань не залежить від агентства. "Те, що нам справді потрібно, - це щоб Україна та Росія погодилися на дуже простий принцип: не обстрілювати станцію", - заявив він під час пресконференції у Відні. Він також зазначив, що почав вести зі сторонами консультації щодо створення зони безпеки в районі ЗАЕС - як з українською, так і з російською стороною.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА