11:33 07.09.2022

Генпрокурор: Створення спеціального міжнародного трибуналу – центральне питання для України

2 хв читати
Генпрокурор: Створення спеціального міжнародного трибуналу – центральне питання для України

Створення спеціального міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності вищого військово-політичного керівництва РФ є центральним питанням для України, а міжнародні партнери відкриті для обговорення цієї можливості, зазначають в Офісі українського генпрокурора.

У повідомленні, розміщеному в телеграм-каналі Офісу генпрокурора в середу, йдеться, що генпрокурор Андрій Костін провів онлайн-зустріч з єврокомісаром Дідьє Рейндерсом для обговорення подальших кроків у співпраці щодо притягнення до відповідальності винних у воєнних злочинах та агресії проти України.

За словами Костіна, "зброєю" України на юридичному фронті є беззаперечні докази воєнних злочинів, зібрані під час розслідування за підтримки міжнародних партнерів.

"Ще раз наголосив, що створення спеціального міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності вищого воєнно-політичного керівництва агресора - центральне питання для України. Єврокомісар запевнив, що відкритий до обговорення цієї можливості. Він додав, що деякі консультації з експертами вже проводяться", - наголосив генпрокурор.

Як ідеться у повідомленні, Костін та Рейндерс також зазначили, що для відновлення справедливості та світового правопорядку необхідно використовувати усі доступні інструменти.

"Національні розслідування в Україні та інших країнах, спільна слідча група, Task Force з пошуку, арешту та конфіскації активів, експертні групи та співпраця з Міжнародним кримінальним судом повинні рухатися в одному напрямі", - зазначається у повідомленні з посиланням на слова генпрокурора.

Крім того, генпрокурор та Єврокомісар обговорили конкретні кроки щодо активізації арешту та конфіскації на користь України активів російського керівництва та олігархів, причетних до агресії в Україні.

"Погоджуюся з думкою Дідьє Рейндерса, що всебічне притягнення до відповідальності агресора дозволить запобігти повторенню агресії у майбутньому. Я також переконаний, що це дозволить цивілізованому світу показати агресорові, що право переважає над силою. Чекаємо на візит єврокомісара до України", - підтвердив Костін.

Джерело: https://t.me/pgo_gov_ua/5637

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС згорнув військову навчальну місію в Малі

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА