20:22 05.09.2022

Перший міністр Шотландії закликала Трасс заморозити рахунки на електроенергію

2 хв читати
Перший міністр Шотландії закликала Трасс заморозити рахунки на електроенергію

Перший міністр Шотландії Нікола Стерджен закликала Ліз Трасс, яку було обрано новим головою Консервативної партії і яка відповідно, стане прем'єр-міністром Великої Британії, стримувати зростання цін на електрику для фізосіб та підприємств.

"Тепер вона має заморозити ціни на електрику для людей і підприємств, надати більше матеріальної підтримки та збільшити фінансування цивільних служб", - написала Стерджен у твіттері в понеділок.

Вона також привітала Трас із обранням та заявила, що, незважаючи на політичні розбіжності, готова будувати з нею "хороші ділові відносини".

Наприкінці серпня Стерджен вже наголошувала на необхідності заморозити ціни на електроенергію у Великій Британії. Тоді перший міністр Шотландії заявила, що мільйони жителів Британії не можуть дозволити собі зростання цін на електроенергію в нинішніх масштабах, його потрібно зупинити, а після цього влада країни та енергетичні компанії мають узгодити пакет заходів для заморожування цін на тривалий період.

Сама Трасс після перемоги на виборах лідера консерваторів заявила, що "врегулює проблему енергетичної кризи - опікуватиметься рахунками населення за електроенергію, а також вирішуватиме всі довгострокові проблеми з енергопостачанням". За даними телеканалу Sky News, напередодні Трасс обіцяла у разі призначення прем'єром протягом тижня подати план боротьби з енергетичною кризою.

Раніше в понеділок глава так званого "комітету 1922" (парламентської групи від Консервативної партії в Палаті громад Великої Британії) сер Грем Бреді оголосив, що Трасс здобула перемогу в гонці за посаду лідера консервативної партії, обійшовши ексглаву Мінфіну Великої Британії Ріші Сунака. За результатами голосування рядових членів консервативної партії, яке тривало з 4 серпня, Трасс набрала 81 326 голосів, Сунак отримав 60 399.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу на складі "Нової пошти" в Одесі ліквідовано - поліція

ГУР: Окупанти запускають дрони-камікадзе над ядерними реакторами Запорізької АЕС

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА