11:50 26.08.2022

МЗС України розчароване відсутністю чіткої позиції офісу гуманітарного координатора ООН в Україні щодо ракетного обстрілу РФ Чаплиного - спікер

1 хв читати
МЗС України розчароване відсутністю чіткої позиції офісу гуманітарного координатора ООН в Україні щодо ракетного обстрілу РФ Чаплиного - спікер

У Міністерстві закордонних справ України розчаровані відсутністю чіткої позиції офісу гуманітарного координатора ООН в Україні щодо ракетного обстрілу Росії на залізничній станції в Чаплиному 24 серпня, заявив речник МЗС України Олег Ніколенко.

"У МЗС України розчаровані відсутністю чіткої позиції офісу гуманітарної координаторки ООН в Україні щодо ракетного обстрілу Росії по залізничній станції в Чаплиному 24 серпня, внаслідок якого було вбито 25 цивільних людей, зокрема двоє дітей", - написав Ніколенко у фейсбуці у п'ятницю.

Він нагадав, що міністерство оборони РФ публічно зізналося у скоєнні цього воєнного злочину.

"Заклики високої представниці ООН до "всіх сторін" дотримуватися міжнародного гуманітарного права видаються відірваними від реальності. Прирівнювання жертви до агресора є абсолютно неприйнятним", - наголосив Ніколенко.

Він додав, що в МЗС розраховують, що структури ООН, яким Україна вдячна за організацію гуманітарного реагування, зможуть скористатися присутністю в Україні, аби розібратися, яка саме сторона має дотримуватися своїх зобов'язань за міжнародним гуманітарним правом, бомбардуючи Чаплине та інші українські міста і села.

Раніше гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун після ракетного удару Росії по залізничній станції в Дніпропетровській області закликала "всі сторони" дотримуватися міжнародного права.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА