12:11 22.08.2022

Мінкультури спільно з Vodafone запускають проєкт із залучення благодійних коштів для відновлення культурної спадщини в Україні

1 хв читати
Мінкультури спільно з Vodafone запускають проєкт із залучення благодійних коштів для відновлення культурної спадщини в Україні

Міністерство культури та інформаційної політики спільно з мобільним оператором Vodafone запускають проєкт, спрямований на залучення благодійних коштів для відновлення пам'яток культурної спадщини в Україні.

"Міністерство культури та інформаційної політики спільно з Vodafone запускають проєкт, спрямований на залучення благодійних коштів для відбудови пам'яток культурної спадщини в Україні", - сказала заступниця міністра культури та інформаційної політики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Анастасія Бондар на брифінгу в Києві в понеділок.

За її словами, на сьогодні від ворожих обстрілів постраждало вже 469 об'єктів та тисячі творів мистецтва, які були знищені, пошкоджені чи вивезені з території країни.

На порталі проєкту з відновлення та збереження культурної спадщини України "Збережіть українську культуру" (https://restore.mkip.gov.ua), окрім зруйнованих та пошкоджених об'єктів, буде розміщено заклади, що зачинилися через війну.

"Ми пропонуємо всім небайдужим до культури людям, інституціям, меценатам, світовим урядам долучитися до збереження та відбудови української та світової культурної спадщини", - заявила заступниця міністра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У результаті місії ГУР у Криму знищено швидкісний катер ворога

СБУ затримала двох ворожих агентів, які готували масовані обстріли України напередодні Великодня

Окупанти передислоковують сили для можливого наступу на Харків - ISW

Окупанти обстріляли Суми та 17 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, є поранений

У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа - Мінкультури

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

Ворог за добу втратив 1040 осіб

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА