16:04 19.08.2022

Ядерний регулятор України заборонив запуск енергоблоків ЗАЕС №№1-2

1 хв читати
Ядерний регулятор України заборонив запуск енергоблоків ЗАЕС №№1-2

Експлуатація енергоблоку №1 Запорізької АЕС відповідно до рішення Державної інспекції з ядерного регулювання України може надалі здійснюватися лише у станах "перезавантаження палива" – "холодна зупинка", а енергоблока №2 - лише у стані "холодна зупинка".

Як повідомляється на сайті Держатомрегулювання у п'ятницю, відповідні зміни в ліцензії на експлуатацію енергоблоків №1 та №2 Запорізької АЕС ядерний регулятор вніс згідно з наказом №501 від 18 серпня 2022 року.

"Підставою для внесення змін стала заява ДП "НАЕК "Енергоатом" та подані разом із нею документи, а також постанова колегії Держатомрегулювання від 4 серпня 2022 року "Про поточний стан безпеки енергоблоків Запорізької АЕС в умовах окупації військовими російської федерації", - повідомили в інспекції .

Як пояснили в Держатомрегулюванні, згідно з наданими документами "Енергоатому" та експертними висновками ядерного регулятора, стан експлуатації енергоблоків №1 та №2 Запорізької АЕС, визначені цим наказом, є оптимальними в умовах окупації ЗАЕС російськими військами.

Зміни до ліцензії були внесені відповідно до закону "Про дозвільну діяльність у сфері використання ядерної енергії" та з урахуванням рекомендацій ліцензійної комісії Держатомрегулювання, наданих на засіданні від 16 серпня 2022 року, уточнили в інспекції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА