12:54 15.08.2022

Зрадників і колаборантів серед поліцейських Києва немає – начальник главку

2 хв читати
Зрадників і колаборантів серед поліцейських Києва немає – начальник главку

Два десятки поліцейських Києва було перевірено на можливу співпрацю з окупантами, оперативна інформація не підтвердилася, повідомив начальник ГУ Нацполіції в Києві Іван Вигівський.

"Зрадників і колаборантів серед особового складу поліції Києва не виявлено. Жодного. Це і за нашою інформацією, і за інформацією внутрішньої безпеки, і ДБР, і СБУ", - розповів Вигівський в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він наголосив: "Проводилися відповідні перевірки щодо 20 осіб, стосовно яких була оперативна інформація, але всіх перевірили, зокрема з застосуванням поліграфа, – не підтвердився жоден факт".

Водночас начальник поліції Києва підтвердив, що деякі поліцейські столиці в перші дні війни, злякавшись захоплення міста, самовільно залишили місце несення служби.

"Так, на початку війни деякі поліцейські Києва не прибули до підрозділів за місцем проходження служби, фактично самовільно залишили місце служби", - сказав він.

За словами Вигівського, йдеться про невелику кількість поліцейських. "Загалом було звільнено 87 поліцейських, які не прибули на місце служби. Якщо брати весь штат, а всього штатна чисельність 9 тис. 200, то це менше ніж 1%", - уточнив він.

Начальник головного управління поліції зазначив, що частина цих поліцейських – жінки з маленькими дітьми. "І в таких випадках ми поставилися з розумінням - вони захищали свої сім'ї. Деякі з них поїхали з України в перші дні війни. Ми дали їм можливість звільнитися потім за власним бажанням", - додав Вигівський.

"Звільнено за дисциплінарним статутом за самоусунення від виконання обов'язків 76 поліцейських. Загалом ми проводили службове розслідування щодо кожного, детально вивчали кожну ситуацію, тому що в поліції Києва працюють люди, які проживають у Київській, Чернігівській, Сумській областях. У момент початку бойових дій ті з тих, хто працює за графіком "доба через дві", перебували за місцем проживання, елементарно не могли дістатися місця служби", - зазначив Вигівський.

Також він розповів, що поліція Києва приймає на службу поліцейських, які вийшли з тимчасово окупованих ворогом територій.

"Усі вони також проходять перевірку внутрішньою безпекою, інспекцією, кожен із них проходить і поліграф. Деяких на службу не приймаємо, але це досить невеликий відсоток - до 5% від загальної кількості поданих рапортів", - розповів він.

Начальник поліції Києва уточнив, що з інших регіонів загалом перевелося і вже призначено до штату столичної поліції близько 250 осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА