19:59 07.08.2022

Amnesty International шкодує про "завданий біль" через їхній звіт

2 хв читати
Amnesty International шкодує про "завданий біль" через їхній звіт

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International у неділю вибачилася за "страждання та гнів" спричинені їх звітом, в якому українські військові обвинувачуються в тому, що вони наражають на небезпеку мирних жителів, повідомляє агентство Reuters.

"Amnesty International глибоко шкодує про тривогу та гнів, які викликав наш пресреліз про тактику ведення бойових дій українських військових", - йдеться в електронному листі агентству Reuters.

В організації додали, що "пріоритетом Amnesty International у цьому та будь-якому іншому конфлікті є забезпечення захисту цивільних осіб".

"Хоча ми повністю підтримуємо свої висновки, ми шкодуємо про завданий біль", - зазначили в Amnesty International.

У своєму електронному листі в неділю Amnesty повідомила, що виявила українських військових поряд із цивільними будинками в 19 містах і селах, які вона відвідала, що наражали їх на ризик обстрілу з боку РФ.

"Це не означає, що Amnesty International покладає на українські сили відповідальність за порушення, вчинені російськими військами, або що українські військові не вживають адекватних запобіжних заходів в інших частинах країни. Ми повинні бути гранично зрозумілі: жодні дії українських сил, які ми задокументували, жодним чином не виправдовують порушення з боку Росії", - йдеться в повідомленні.

У четвер правозахисна група опублікувала звіт, в якому йдеться про те, що присутність українських військ у житлових районах підвищує ризик для мирних жителів під час вторгнення Росії.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначив, що така заява організації спрямована не на пошук та донесення світу правди, а на створення фальшивого балансу між злочинцем та його жертвою, та закликав Amnesty International припинити займатися "створенням фальшивої реальності, в якій всі в чомусь" трохи винні".

Президент України Володимир Зеленський заявив, що доповідь міжнародної правозахисної організації Amnesty International про те, що українська армія нібито наражає на небезпеку цивільне населення країни, перекладає відповідальність з агресора (Росії) на жертву (Україну).

У свою чергу генеральний секретар Amnesty International Агнес Калламар зазначила, що українські та російські моби і тролі у соціальних мережах атакують розслідування Amnesty International. "Це називається пропагандою війни, дезінформацією. Це не вплине на нашу неупередженість та не змінить фактів", - написала Каламар.

Пізніше директор української Amnesty International Оксана Покальчук заявила, що звільняється з посади у зв'язку зі скандальним звітом організації про Збройні сили України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА