19:08 21.07.2022

Кожна одиниця зброї, яку надають Україні партнери, під пильним контролем

2 хв читати
Кожна одиниця зброї, яку надають Україні партнери, під пильним контролем

Все озброєння, яке перетинає український кордон, перебуває під пильним контролем держави та наших партнерів, заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов під час презентації у четвер модуля інформаційно-аналітичної системи "СОТА" з приводу моніторингу постачання Україні озброєння від країн-партнерів, який був введений у дію 24 лютого ц.р.

Як повідомляє пресслужба РНБО, цей модуль, що складається із трьох контурів – загальнодоступна інформація, інформація для службового користування та секретна інформація, реалізований Апаратом РНБО України у співпраці з Міністерством оборони України.

Модуль дозволяє контролювати нові постачання озброєння за статусами (наприклад, готове до відвантаження, в дорозі або отримане ЗСУ) та країнам-постачальникам аналізувати постачання зброї у тимчасовому розрізі, за періодами взяття на озброєння, країнам-постачальникам, відповідності стандартам НАТО, віднесення до радянських зразків озброєння тощо.

Секретар РНБО зазначив, що зараз Росія проводить потужну інформаційну кампанію з дискредитації нашої держави щодо нібито продажу Україною зброї третім країнам, щоб, зокрема, зірвати ці поставки. За його словами, до системи "СОТА" має доступ найвище військово-політичне керівництво, і завдяки цій системі "ми знаємо, що жодна куля з постачання нікуди не зникла". Кожна одиниця озброєння контролюється, наголосив він.

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що постачання озброєнь контролюється трьома системами, зокрема "СОТА" та НАТОвською системою обліку та контролю логістики LOGFAS, яку Україна отримала у 2019 році. За словами міністра, у вітчизняних військових ЗВО вчать використовувати цю систему, і нещодавно він звернувся до НАТО з проханням надати більше ліцензій та терміналів. "Наша мрія – довести її до рівня батальйону", - сказав Резніков.

Він зазначив, що зараз українські фахівці разом із фахівцями Пентагону доопрацьовують ще одну систему контролю, яка незабаром буде задіяна у повному обсязі.

Секретар РНБО України та міністр оборони України також заявили, що Росії не вдасться зірвати постачання озброєння до нашої держави.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА