10:56 15.07.2022

Законопроєкт Палати представників про оборонний бюджет США на 2023 рік передбачає $1 млрд для України - посол

2 хв читати
Законопроєкт Палати представників про оборонний бюджет США на 2023 рік передбачає $1 млрд для України - посол

Законопроєкт Палати представників про оборонний бюджет США на 2023 рік передбачає $1 млрд у рамках ініціативи щодо гарантування безпеки України, допомогу було збільшено на $700 млн, повідомила посол України у США Оксана Маркарова.

"Відповідно до законопроєкту, в рамках ініціативи стосовно забезпечення безпеки України (Ukraine Security Assistance Initiative, USAI) буде виділено $1 млрд (збільшено на 700 млн!!!)" - написала Маркарова у фейсбуці у п'ятницю.

Вона зазначила, що законопроєкт вимагає від генерального інспектора (Inspector General) здійснення нагляду за використанням допомоги Україні, а також звітування перед Конгресом кожні 6 місяців.

Посол зазначила, що законопроєкт передбачає боротьбу із залежністю від російської енергетики, яка вимагає від усіх основних операційних баз у зоні відповідальності Європейського командування США (U.S. European Command Area) ухвалення планів щодо зменшення залежності від російської енергетики, та ставить перед Міністерством оборони США завдання припинити використання російських енергоносіїв в повному обсязі. Також документ вимагає щоквартальних брифінгів щодо зусиль із поповнення та відновлення запасів тактичних ракет, наданих Україні США, союзниками та партнерами; вимагає звітності про російські звірства в Україні, операції, пов'язані з російськими "фільтраційними таборами" та загрози, спричинені глобальною кризою продовольчої безпеки.

За словами Маркарової, законопроєкт вимагає звітності про зусилля РФ у розширенні своєї присутності та шкідливого впливу в Латинській Америці та Карибському басейні та звіту про розгортання Групи Вагнера в Африці та пов'язану з цим дестабілізацію "крихких" держав, напади на цивільне населення та інші злочини, а також зв'язки з російською державою.

Посол нагадала, що законопроєкт передбачає загальне фінансування розміром $839 млрд. Для набуття чинності закон має бути ухвалений Сенатом і підписаний президентом США. Маркарова зазначила, що Сенат зможе його узгодити найближчим часом.

Як повідомлялося, нижня палата Конгресу ухвалила бюджет 329 голосами "за" та 101 "проти". "Проти" проголосували 39 демократів і 62 республіканці. Окрему версію оборонного бюджету слід розглянути в Сенаті, а потім обидві палати Конгресу мають узгодити остаточну версію, яку й буде направлено на підпис президентові США Джо Байдену.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА