11:26 27.06.2022

Потік на в'їзд в Україну через західний кордон у вихідні на 11 тис. перевищив потік на виїзд

2 хв читати
Потік на в'їзд в Україну через західний кордон у вихідні на 11 тис. перевищив потік на виїзд

Кількість тих, хто в'їхав в Україну через західний її кордон, за минулі вихідні більше ніж на 11 тис. перевищила кількість тих, хто виїхав, що повністю компенсувало чистий відтік з України за робочі дні минулого тижня, свідчать дані Держприкордонслужби у фейсбуці.

Згідно з ними, в неділю, 26 червня, з країни виїхало майже 38 тис. осіб порівняно з майже 43 тис. днем раніше, тоді як прибуло в Україну в неділю 46 тис. проти понад 46 тис. у суботу.

Такі дані підтверджує прикордонна служба Польщі. Згідно з її інформацією у твіттері, 26 червня з Польщі в Україну в'їхало 32,2 тис. порівняно з 31 тис. днем раніше, тоді як у зворотному напрямку потік становив лише 24 тис. проти 25,5 тис. напередодні.

Держприкордонслужба України уточнила, що кількість оформлених транспортних засобів із гуманітарними вантажами залишається не дуже великою – до 100 на день, водночас кількість легкових авто, що проходять через кордон, напередодні скасування 1 липня пільг на їх ввезення в Україну останні п'ять днів на високому рівні – 20-21 тис.

Як повідомлялося, потік на в'їзд в Україну через західний її кордон після 9 травня 30 днів перевищував потік на виїзд. Сумарно чистий приплив в Україну за ці дні становив близько 188 тис. осіб, що повернуло показник чистого відпливу з початку війни на рівень кінця березня.

Після цього майже три тижні дні, коли потік на в'їзд перевищує потік на виїзд, чергуються з днями, коли, навпаки, потік на виїзд був більшим за потік на в'їзд, а сумарно обидва потоки приблизно рівні.

За даними УВКБ ООН на 13:00 21 червня, загалом з України від початку війни виїхало (без урахування потоку на в'їзд) 8,007 млн осіб, з них до Польщі - 4,146 млн, Росії – 1,305 млн, Угорщини – 814,6 тис., Румунії – 691,4 тис., Молдови – 507,6 тис., Словаччини – 525,6 тис., Білорусі – 16,7 тис.

Водночас в Україну, за даними ООН, з 28 лютого до 21 червня в'їхало (без урахування даних Угорщини, РФ та Білорусі) 2,837 млн осіб. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

МЗС України про доповідь Комісії ООН: Зафіксовані злочини РФ "свідчать про масштаб звірств, якого Європа не бачила з часів Другої світової війни"

Міноборони України запроваджує нову процедуру отримання офіцерського звання для мобілізованих медиків

Сенатор США Грем сподівається, що 2024-й стане роком якісної переваги українських сил і зазначив важливість ухвалення закону про мобілізацію

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА