12:26 25.06.2022

Ракетні удари з території Білорусі є масштабною провокацією РФ для подальшого втягування Білорусі у війну проти України - ГУР

2 хв читати
Ракетні удари з території Білорусі є масштабною провокацією РФ для подальшого втягування Білорусі у війну проти України - ГУР

Ракетні удари з території Білорусі - масштабна провокація РФ з метою подальшого втягування країни у війну проти України, це перший випадок проведення авіаційного удару по Україні безпосередньо з Білорусі, заявили в Головному управлінні розвідки (ГУР) Міністерства оборони України.

"У ніч на 25 червня по території України завдано масованого ракетно-бомбового удару. Зокрема, російські бомбардувальники працювали безпосередньо з території Білорусі. Для цього було задіяно шість літаків Ту-22М3, які виконали запуски 12 крилатих ракет Х-22. Рубіж запуску - район міста Петриків, неподалік Мозиря, орієнтовно за 50-60 кілометрів від державного кордону України. Бомбардувальники злітали з аеропорту "Шайковка" Калузької області РФ. Далі через територію Калузької і Смоленської областей входили в повітряний простір Білорусі", - йдеться в повідомленні.

Після запуску ракет вони поверталися в аеропорт "Шайковка" на території РФ. У розвідці зазначили, що ударів було завдано по Київській, Чернігівській, Сумській областях.

"Це перший випадок проведення авіаційного удару по Україні безпосередньо з території Білорусі. Сьогоднішній обстріл безпосередньо пов'язаний зі спробами кремлівської влади втягнути Білорусь у війну в Україні в ролі безпосереднього учасника", - заявили в ГУР Міноборони.

Раніше в українській розвідці повідомили про прибуття на територію білоруського Мозиря російських диверсійних груп, які планують підрив у місті житлових будинків, школи та лікарні. Можливі провокації можуть бути подані як відповідь України на вчинені авіаудари.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА