19:28 24.05.2022

Правоохоронці заочно повідомили про підозру у держзраді депутату від "ОПЗЖ" у Маріуполі, який добровільно дав згоду на співпрацю з ворогом

1 хв читати
Правоохоронці заочно повідомили про підозру у держзраді депутату від "ОПЗЖ" у Маріуполі, який добровільно дав згоду на співпрацю з ворогом

Керівник Донецької обласної прокуратури заочно повідомив про підозру депутату Маріупольської міської ради Донецької області у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, повідомляє Офіс генпрокурора.

"За даними слідства, депутат міської ради у м. Маріуполі, який наразі тимчасово окупований представниками збройних сил РФ, добровільно надав згоду на співпрацю з ворогом і зайняв посаду "заступника голови адміністрації м. Маріуполя", - йдеться в повідомленні у фейсбуці.

Встановлено, що підозрюваний відповідає за фінансово-бюджетні питання, зокрема щодо виплати заробітних плат, фінансових розрахунків, закупівлі товарів та послуг, координуючи свою діяльність із так званим казначейством "ДНР".

Окрім того, він вербує жителів Маріуполя для участі у формуванні окупаційної влади.

У свою чергу керівник Донецької обласної прокуратури Павло Угровецький у фейсбуці написав, що про підозру в державній зраді повідомлено депутату Маріупольської міської ради від партії "Опозиційна платформа – За життя".

"Третій пішов! Ще один зрадник з "ОПЗЖ" відповідатиме за свої діяння. Сьогодні заочно повідомив про підозру у державній зраді депутату Маріупольської міської ради від партії "Опозиційна платформа – За життя", який добровільно співпрацює з ворогом в окупованому Маріуполі", - повідомив він.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном на п'ятнадцять років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

Окупанти обстріляли 22 населені пункти на Харківщині, виникли пожежі

В Івано-Франківській області ППО збила всі ворожі БПЛА, у результаті падіння уламків виникли пожежі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА