11:38 24.05.2022

Десятки тисяч споживачів у Запорізькій області залишаються без електро-, газо-, водопостачання – Запорізька ОВА

2 хв читати
Десятки тисяч споживачів у Запорізькій області залишаються без електро-, газо-, водопостачання – Запорізька ОВА

У Запорізькій області без електро-, газо-, водопостачання залишаються десятки тисяч споживачів, повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

"Обстріли росіян принесли нові руйнування цивільної інфраструктури. На сьогодні, 24 травня, через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання без електропостачання 24 114 споживачів у 75 населених пунктах Запорізької області. Цієї ночі через активні бойові дії були пошкоджені електромережі Оріхівського районного відділення, що живлять с. Преображенка та частину м. Оріхів, унаслідок чого у цих населених пунктах було порушено енергоживлення 2891 родини", - поінформувала Запорізька ОВА у вівторок у телеграм-каналі.

За повідомленням Запорізької ОВА, за минулу добу через ворожі обстріли було пошкоджено три високовольтні лінії електропередачі 35 кВ та три підстанції ПАТ "Запоріжжяобленерго", внаслідок чого було знеструмлено 17 294 абоненти в 11 населених пунктах області, але вже до кінця доби енергетики полагодили пошкоджене електрообладнання та відновили енергопостачання споживачам.

У Запорізькій ОВА зазначили, що через активні бойові дії та відсутність доступу до місць пошкодження мереж неможливо проводити аварійно-відновлювальні роботи на частині території (Гуляйпільське, Василівське, Пологівське та частково Оріхівське районні відділення).

"На сьогодні в області без газопостачання є 71 372 абоненти у 89 населених пунктах області. Залишаються відключеними від газопостачання 48 населених пунктів Бердянського та Мелітопольського районів через пошкодження магістрального газопроводу на території Донецької області", - наголошується в повідомленні.

За даними Запорізької ОВА, минулої доби пошкоджено розподільчий газопровід у районі мосту через р. Конка між м. Оріхів та с. Преображенка, через що залишилися без газопостачання 848 споживачів у Преображенці.

Водночас у м. Оріхів усунули завдані раніше того ж дня пошкодження розподільчого газопроводу низького тиску.

У Запорізькій ОВА наголосили, що порушене внаслідок ведення бойових дій газопостачання в інших населених пунктах області буде відновлено після отримання доступу до пошкоджених об'єктів.

Минулої доби інформація про нові пошкодження об'єктів водопровідно-каналізаційного господарства не надходила, але залишаються пошкодженими внаслідок обстрілів водопровідні мережі у м. Оріхів.

Крім того, у Гуляйполі та прилеглих населених пунктах Пологівського району, смт Степногірськ та прилеглих населених пунктах Василівського району немає водопостачання. Через проблеми із забезпеченням електроенергією артезіанських свердловин без водопостачання і частина м. Пологи.

Унаслідок бойових дій також пошкоджено каналізаційні очисні споруди, що приймають стоки м. Василівки та смт Степногірська Василівського району.

"Ворожі війська продовжують обстрілювати населені пункти області, внаслідок чого пошкодження зазнають житлові будинки. Кількість пошкоджених домоволодінь та ступінь їхніх пошкоджень уточнюють", - зазначають у Запорізькій ОВА.

Джерело: https://t.me/zoda_gov_ua/8160

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА