18:24 23.05.2022

Денісова про злочини російських окупантів на сексуальному підґрунті: Олександрівка на Херсонщині стала другою Бучею

1 хв читати
Денісова про злочини російських окупантів на сексуальному підґрунті: Олександрівка на Херсонщині стала другою Бучею

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова розповіла про масові воєнні злочини російських окупантів на сексуальному підґрунті в селі Олександрівка Білозерського району Херсонської області.

"У нас наразі Олександрівка перетворилася на Бучу... Там чомусь вони ґвалтують маленьких дітей. Трирічний хлопчик помер, зґвалтований орками… Коли шестимісячну дівчинку ґвалтують чайною ложечкою, або дев'ятимісячну дівчинку ґвалтують свічкою, або однорічний хлопчик, зґвалтований п'ятьма орками, помер. Або дворічні двійнята - вони теж померли", - сказала Денісова на дискусії "Захист прав людини під час війни" у Russia War Crimes House у Давосі під час проведення Всесвітнього економічного форуму у понеділок.

За її словами, всі ці злочини було скоєно у квітні під час окупації села Російською Федерацією.

Денісова звернула увагу, що якщо у Бучі (Київська область - ІФ) об'єктами воєнних злочинів на сексуальному підґрунті були жінки, дівчата-підлітки, то в Олександрівці - маленькі діти.

"Тактика одна і та сама у Російської Федерації - системно, повсюдно, з жорстокістю використовувати зґвалтування та інші форми сексуального насильства, але об'єкти змінилися", - зазначила омбудсмен.

"Ми з жахом думаємо, що буде, коли звільнять Маріуполь, коли звільнять інші міста Херсонської, Запорізької, Донецької, Луганської областей", - сказала Денісова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА