16:52 23.05.2022

Суд дав дозвіл на арешт Януковича за підписання "Харківських угод"

2 хв читати
Суд дав дозвіл на арешт Януковича за підписання "Харківських угод"

Печерський районний суд Києва заочно заарештував експрезидента Віктора Януковича у справі підписання "Харківських угод", повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За участю прокурорів Офісу генерального прокурора Печерський районний суд Києва 23 травня 2022 року обрав колишньому президентові України запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у кримінальному провадженні за обставинами скоєння ним державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України)", - йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора у понеділок у телеграм-каналі.

За інформацією прокуратури, експрезидент України, діючи спільно і за попередньою змовою з колишнім прем'єр-міністром України на шкоду суверенітету й територіальній цілісності України, надав іноземній державі - РФ та її представникам допомогу у провадженні підривної діяльності проти України.

"21 квітня 2010 р., перебуваючи в Харкові, підозрюваний підписав від імені України угоду між Україною та Російською Федерацією, якою продовжив на 25 років термін перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України - АР Крим та м. Севастополь, замість підготовки до його виведення з території України", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується у повідомленні, унаслідок таких дій були створені передумови для збільшення чисельності військ РФ на території України, їх переоснащення, модернізації й надалі - вторгнення збройних сил Російської Федерації та окупації ними АР Крим та м. Севастополь.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Державного бюро розслідувань.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА