08:46 21.05.2022

Російські окупанти проводять депортацію під виглядом евакуації в Маріуполі

1 хв читати
Російські окупанти проводять депортацію під виглядом евакуації в Маріуполі

Російські окупанти проводять депортацію місцевого населення Маріуполя, оголосивши раніше про евакуацію зі зруйнованого міста. Українських громадян обманом вивозять до Росії, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Маріуполь. Уперше ми можемо побачити, як відбувається депортація", - написав він у телеграм-каналі в суботу вранці, оприлюднивши відео перевірки документів та блокування людей, які зібралися біля автобусів, російськими військовими.

За його словами, переміщення українських громадян відбувається поетапно – спочатку на тимчасово окуповану територію Новоазовського району, а потім до Росії.

"Район метро. Подають автобуси та оголошують про евакуацію. При посадці вже повідомляють, що автобус везе до Безіменного Новоазовського району і потім до Росії. Російські військові та офіційні волонтери блокують будь-які спроби залишити місце та відмовитися від евакуації", – написав Андрющенко.

"21 століття. Центр Європи. Депортація цивільних. Сюрреалізм перетворився на реальність у Маріуполі", - підсумував радник мера міста.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА