14:25 20.05.2022

Україна вивчає пропозиції Італії щодо шляхів припинення війни, розпочатої РФ, - МЗС

1 хв читати
Україна вивчає пропозиції Італії щодо шляхів припинення війни, розпочатої РФ, - МЗС

Італія справді поділилася своїм баченням шляхів припинення війни Росії проти України, відповідні пропозиції наразі вивчаються, повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Україна високо цінує підтримку Італії в рамках Європейського Союзу та на двосторонньому рівні. Італійська сторона справді поділилася своїм баченням шляхів припинення війни Росії проти України. Відповідні пропозиції наразі вивчаються", - сказав Ніколенко агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

Він додав, що МЗС України вітає будь-які міжнародні зусилля, які допоможуть відновити мир на українській землі та в Європі.

"Водночас будь-яке політичне рішення має ґрунтуватися на повазі суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах", - наголосив Ніколенко.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо представив генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу план миру для України, що містить чотири етапи: припинення вогню, можливий нейтралітет України, територіальні питання, зокрема Криму й Донбасу, та новий пакт про європейську та міжнародну безпеку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА