14:14 15.05.2022

На Харківщині затримано прихильника "руского міра", який здавав позиції ЗСУ і тероборони - СБУ

2 хв читати
На Харківщині затримано прихильника "руского міра", який здавав позиції ЗСУ і тероборони - СБУ

Співробітники СБУ під процесуальним керівництвом облпрокуратури затримали жителя Чугуївського району Харківської області, який через соцмережі передавав представнику РФ інформацію про переміщення, рух і розташування техніки та особового складу Збройних Сил України і сил територіальної оборони.

"Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч.2 ст. 114-2 (за фактом несанкціонованого поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойові припаси в Україні, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України або інших утворених відповідно до Законів України військових формувань, вчиненого в умовах воєнного стану) КК України", - повідомляє УСБУ в Харківській області.

Відомство розмістило на своїй сторінці в Facebook відеозапис, на якому затриманий зізнається, що є давнім прихильником "руского міра" і сам захотів допомогти окупантам.

"Я є давнім ідеологічним прихильником "руского міра", відчуваю себе російською людиною. Після початку спеціальної військової операції, тобто збройного конфлікту між Росією і Україною відчув непереборне бажання внести свій посильний вклад у досягнення Російською Федерацією заявлених нею цілей. Для цього, використовуючи соціальну мережу, я передавав дані про дислокацію військової техніки та особового складу Збройних сил України і тероборони, відомі особисто мені, громадянину Російської Федерації, також зареєстрованому в цій мережі, який, з його слів, надалі передавав ці відомості знайомим співробітникам ФСБ Росії", - говорить затриманий.

Він також зізнається, що діяв усвідомлено і не кається

"Діяв безкорисливо, усвідомлено, у скоєному не каюсь... Слава Росії - не знаю, говорити чи ні", - каже затриманий.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА