19:10 12.05.2022

Окупанти в четвер безуспішно намагалися закріпитися на правому березі Сіверського Донця біля Лимана - Генштаб

1 хв читати
Окупанти в четвер безуспішно намагалися закріпитися на правому березі Сіверського Донця біля Лимана - Генштаб

Російські окупанти безуспішно намагалися захопити ділянку місцевості на правому березі річки Сіверський Донець на лиманському напрямку та закріпитися в районі населеного пункту Олександрівка, а також штурмувати с. Новоселівка, йдеться в оперативній інформації щодо російського вторгнення станом на 18:00 четверга, оприлюдненій на сторінці Генерального штабу Збройних сил України.

На сєверодонецькому напрямку окупанти безуспішно продовжували штурмові дії в районі с. Воєводівка, а на бахмутському, авдіївському та курахівському напрямках – штурмові дії з метою покращення тактичного положення своїх військ, також успіху не мали.

У Маріуполі Донецької області окупанти продовжили завдавати артилерійських та авіаційних ударів, основні зусилля зосереджували на блокуванні українських підрозділів у районі заводу "Азовсталь".

На донецькому напрямку окупанти застосовували міномети, ствольну артилерію, реактивні системи залпового вогню та завдавали ракетно-бомбових авіаційних ударів із метою руйнування фортифікаційних споруд українських підрозділів.

На сіверському напрямку противник обстрілював прикордонні райони України з території РФ, ймовірно, для недопущення переміщення підрозділів наших військ на інші напрямки, наголошується у звіті.

На харківському напрямку основні зусилля окупантів зосереджувалися на недопущенні просування українських військ та звільнення тимчасово зайнятих російськими окупантами територій. Протягом доби противник обстрілював позиції ЗСУ в районах сіл Питомник та Руські Тишки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА