07:13 12.05.2022

Збитки інфраструктурі від війни за тиждень зросли на $2,4 млрд, нафтобаз зруйновано на $227 млн – дослідження

2 хв читати
Збитки інфраструктурі від війни за тиждень зросли на $2,4 млрд, нафтобаз зруйновано на $227 млн – дослідження

Загальна сума прямої задокументованої шкоди інфраструктурі України від збройної агресії Росії становить понад $94 млрд, або майже 2,8 трлн грн, збільшившись за тиждень майже на $2,4 млрд, свідчить оновлений аналіз у межах проєкту "Росія заплатить" команди KSE Institute.

Як зазначається у пресрелізі в середу, у нових розрахунках найбільше зростання збитків – через збільшення кількості пошкоджених та зруйнованих житлових будинків унаслідок бойових дій: за останніми оцінками аналітиків проєкту, через війну зруйновано або пошкоджено 35,2 млн кв. м житлового фонду на $31 млрд.

Порівняно з попередніми розрахунками цей показник зріс майже на $1,3 млрд. Від руйнувань житлового фонду найбільше постраждали такі міста як Маріуполь, Харків, Чернігів, Суми та Рубіжне.

У поточних розрахунках враховано оцінку KSE збитків від руйнувань та пошкоджень нафтобаз: станом на 10 травня втрати від руйнувань 27 нафтобаз становлять $227 млн.

Крім того, за останніми розрахунками в межах проєкту "Росія заплатить", загальна кількість зруйнованих чи пошкоджених навчальних закладів уже майже тисяча, а збитки сягають $1,3 млрд.

Загалом із початку війни Росії проти України пошкоджено, зруйновано або захоплено щонайменше 208 підприємств, 508 медзакладів, 562 дитсадки, 295 мостів, 156 складів, 102 релігійні споруди, 83 адмінбудівлі, 27 нафтобаз і 12 цивільних аеропортів.

Загальні втрати економіки України через війну, за оцінками Мінекономіки та KSE, враховуючи і прямі втрати, розраховані у цьому проєкті, і непрямі втрати (зниження ВВП, припинення інвестицій, відтік робочої сили, додаткові видатки на оборону та соціальну підтримку тощо) коливаються від $564 млрд до $600 млрд.

Дослідження здійснюється за підтримки Офісу президента України, Мінекономіки, Мінреінтеграції та Мінінфраструктури.

У межах проєкту спільно з командою KSE Institute працюють волонтери з Центру економічної стратегії, Dragon Capital, Антикорупційного штабу, Інституту аналітики та адвокації, "Трансперенсі Інтернешнл Україна", "Прозорро.Продажі", Prozorro та Української ради торгових центрів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА