19:37 11.05.2022

Війна закінчиться, коли Росія поверне нам право жити – Зеленський на зустрічі із французькими студентами

2 хв читати
Війна закінчиться, коли Росія поверне нам право жити – Зеленський на зустрічі із французькими студентами

Президент України Володимир Зеленський, виступаючи перед студентами французьких університетів, заявив, що війна закінчиться тоді, коли Росія поверне Україні право на життя.

"Війна закінчиться для українського народу лише тоді, коли ми повернемо своє. Я відверто кажу: нам не потрібно зайвого, треба мати тільки своє. Ми хочемо повернути мир у нашу державу, на нашу землю. Ми хочемо повернути свою землю, бо з цим пов'язана наша історія. Ми хочемо повернути наших людей. Хочемо повернути мир і свободу в нашу державу. А головне – право. Право вибору: де жити, в якому місті, за які гроші працювати, народжувати дітей, скільки народжувати. Людина отримала це право від Бога і батьків, і людина має розпоряджатися цим життям", – заявив Зеленський.

Глава держави наголосив, що Росія змінила цей підхід.

"Вона в нашій державі повільно займалася окупацією всіх наших прав – права на землю, права вибору, права жити. Так от коли Росія поверне наш вибір, поверне нам право жити – найголовніше право, яке, як я вважаю, є у людства…Поки вона не збирається цього робити, треба боротися за це право, і в цьому звучить алогізм: ми боремося за своє право на життя, втрачаючи наше життя, але це заради майбутнього, заради наших дітей, і тому, коли ми всі повернемо, що нам належить, ми закінчимо цю війну", - наголосив він.

За словами президента, важливо посадити Росію за стіл переговорів, "щоб вона зрозуміла незворотність покарання та велику помилковість своїх дій, які призведуть до катастрофічного майбутнього російської культури, свідомості та всієї держави".

"Але це було їхнє рішення, рішення їхнього лідера та політичної спільноти", - сказав Зеленський.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА