18:06 10.05.2022

Німеччина підтримає розслідування воєнних злочинів РФ в Україні – Офіс генпрокурора

2 хв читати
Німеччина підтримає розслідування воєнних злочинів РФ в Україні – Офіс генпрокурора

Німеччина готова всіляко сприяти Україні в розслідуванні воєнних злочинів РФ на території України, зазначають в Офісі генерального прокурора.

У повідомленні Офісу генпрокурора у вівторок у телеграм-каналі відомства зазначається, що генеральний прокурор Ірина Венедіктова разом із міністром закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок відвідали міста Буча й Ірпінь Київської області, які постраждали від окупації РФ.

За словами Венедіктової, майже третина загиблих на Київщині – це жертви російських загарбників у Бучі: з могил біля місцевої церкви ексгумовано понад сотню тіл.

"Наше завдання – справедливість для потерпілих, правосуддя для воєнних злочинців, які вбивали людей, котрі просто йшли по продукти чи їхали на велосипеді. Окупанти катували та знущалися з людей просто за те, що перед ними українець. Наразі ми встановили вже перших 10 військовослужбовців РФ, підозрюваних у катуванні, та ймовірного вбивцю чотирьох чоловіків на вулиці Яблунській", – заявила генпрокурор.

Також вона зазначила, що прокурори Офісу генпрокурора повідомили про підозру ще трьом військовослужбовцям 64-ї окремої мотострілецької бригади 35 загальновійськової армії РФ: слідство встановило, що вони ввірвалися до приватного будинку в Бучі та пострілами в голову вбили двох цивільних чоловіків.

Генпрокурор звернула увагу на те, що робота прокурорів ускладнена значними обсягами розмінування. У цьому контексті, як зазначається у повідомленні, український генпрокурор та голова зовнішньополітичного відомства Німеччини обговорили можливість залучення німецьких експертів до розмінування та участь судово-медичних фахівців у допомозі українським колегам.

"Міністр закордонних справ ФРН повідомила, що Німеччина готова всіляко сприяти Україні в розслідуванні воєнних злочинів", - зазначається у повідомленні Офісу генпрокурора.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстріляли 12 громад у прикордонні Сумської області

Побратимські відносини встановили Львівщина та Каліфорнія

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА