18:18 21.04.2022

Верещук про роботу гумкоридорів із Маріуполя у четвер: Росія не виконує взяті на себе зобов'язання

2 хв читати
Верещук про роботу гумкоридорів із Маріуполя у четвер: Росія не виконує взяті на себе зобов'язання

Росія не виконала взяті на себе під час переговорів із Україною зобов'язання та заблокувала виїзд автобусів із цивільним населенням із обложеного Маріуполя, заявила віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

"Росія напередодні погодила такий коридор (із Маріуполя до Запоріжжя - ІФ). Все, що ви бачите протягом дня, коли людей не випускають, коли автобуси не їдуть і не відбувається евакуація, це порушення Росією взятих на себе гарантій. І про це потрібно весь час говорити", - заявила Верещук під час спілкування з журналістами у четвер, відеоуривок якого оприлюднило "Радіо Свобода" у телеграмі.

За її словами, Росія скоїла злочин, оскільки заблокувала роботу узгодженого відповідно до міжнародного гуманітарного права коридору для евакуації населення.

Крім того, міністр розповіла, що напередодні, коли сторонам також вдалося домовитися про відкриття гумкоридору з Маріуполя, окупанти заглушили мобільний зв'язок, у зв'язку з чим більшість цивільних осіб, які перебувають у місті, не могли дізнатися про евакуацію.

У свою чергу мер Маріуполя Вадим Бойченко повідомив, що 79 містян, яким у середу таки вдалося вирватися з обложеного росіянами міста, вже прибули до Запоріжжя.

"Ми боремося за кожного маріупольця. Наша головна ціль - врятувати людей, які ще залишаються заручниками у блокадному Маріуполі. Заради цієї цілі об'єднати зусилля має весь цивілізований світ. Ми маємо вирвати з цього полону кожного маріупольця та допомогти їм відновитися для подальшого життя", - наголосив мер.

Джерело: https://t.me/svoboda_radio/8041

https://t.me/mariupolrada/9320

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА