10:59 21.04.2022

Зеленський про звільнення людей із Маріуполя: Робимо все, що можемо, військове розблокування міста наразі неможливе

2 хв читати
Зеленський про звільнення людей із Маріуполя: Робимо все, що можемо, військове розблокування міста наразі неможливе

Президент України Володимир Зеленський заявив про неможливість військового розблокування м. Маріуполя Донецької області зараз, при цьому наголосивши, що для звільнення військових і мирних жителів, які перебувають на території заводу "Азовсталь", робиться все можливе.

"Робимо все, що можемо", - сказав Зеленський в інтерв'ю французькому телеканалу BFM TV, відео розміщено в телеграм-каналі Офісу президента України в четвер.

"Щодо нашої армії, пройти ці окуповані 120 км сьогодні нам не дає техніка РФ, щоб дійти до військового розблокування міста Маріуполь. Ми на сьогодні зробити цього не можемо. Гуманітарні коридори - ми домовляємося і відкриваємо, і деякі люди звідти виїжджають, але ті тисячі, про які я вам сказав, вони поки що заблоковані, й поки що Росія не дає цим людям можливості вийти з цього полону", - додав глава Української держави.

За його словами, на "Азовсталі" заблоковані не лише військові, а й мирні місцеві жителі, зокрема діти та люди похилого віку. "Люди, які сьогодні перебувають на заводі й не дають захопити цю маленьку частину зруйнованого міста, – це наші і прикордонники, і нацгвардійці, і поліцейські, там десь тисяча місцевих жителів, жінок, які ховаються разом із дітьми, які просто бояться вийти, тому що місцеві, які виходили, їх убивало снарядами... Там (у Маріуполі – ІФ) зруйновано все, 95-98% усіх будівель… Відбувається бомбардування з літаків, ураження артилерією та ракетами… І вони (російська армія – ІФ) стріляють скрізь, по всьому місту, й тому велика кількість людей - вони бояться навіть виходити (з укриттів - ІФ)", - розповів Зеленський.

Він також наголосив, що частину жителів Маріуполя було евакуйовано не на підконтрольні Україні території, їх вивезли російські військові на окуповані РФ частини Донецької області, і згодом ці люди зникли. "Вони перебувають у різних містах, у таборах спеціальних на російській території, а дехто просто зник. Від 2,5 до 5 тис дітей, котрі виїхали в той бік, зникли. Безвісти зникли діти. Це страшна трагедія", - наголосив глава держави.

Коментуючи звернення заблокованих на заводі військових про те, що вони зможуть там протриматися хіба що лічені години, президент сказав: "Те, що йдеться про години - це правда, тому що ми не знаємо, скільки годин або днів вони можуть там протриматися".

"Це більше схоже не на війну, а на таку терористичну операцію з боку РФ щодо Маріуполя та жителів цього міста", - резюмував Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих у Нікополі через обстріли зросла до 10, стало відомо про ще одного пораненого - в Покровській громаді

Міноборони України виграло арбітраж з іноземним постачальником майже на 180 млн грн

Генштаб ЗСУ: На покровському напрямку від початку доби окупанти здійснили вже 26 спроб потіснити Сили оборони

"Укрзалізниця" змінює правила провезення тварин залізницею

Глава Пентагону заявив, що США нададуть Україні військову допомогу на $2,3 млрд - ЗМІ

Основним проблемним питанням для командирів будь-якого рівня є комплектування частин якісно підготовленими військовослужбовцями - Сирський

Обстановка на покровському напрямку залишається складною, там необхідно більше снарядів і вогневих засобів - Сирський

Ворог перемістив до Вовчанська три штурмові групи - ОТУВ "Харків"

Усі учасники основних сесій НМТ отримали свої результати в персональних кабінетах - УЦОЯО

Блінкен анонсував новини щодо зміцнення української ППО найближчим часом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА