19:48 18.04.2022

Парламент Італії підтримав постачання зброї в Україну практично одноголосно

2 хв читати
Парламент Італії підтримав постачання зброї в Україну практично одноголосно

Глава уряду Італії Маріо Драґі повідомив про одностайну підтримку італійським парламентом постачання зброї в Україну та перспективи посилення санкційного тиску на РФ.

"Рішення про відправлення зброї було ухвалено в парламенті практично одноголосно... Санкції необхідні для послаблення агресора, але не можуть зупинити війська в короткостроковій перспективі. Для цього нам потрібно допомагати українцям прямо, що ми й робимо. Не зробити цього було б рівносильно тому, щоб сказати їм: здайтеся, приймайте рабство та підпорядкування – це суперечить нашим європейським цінностям солідарності. Натомість ми хочемо дати змогу українцям захищати себе", - сказав Драґі в інтерв'ю італійському виданню Corriere della Sera.

Глава уряду Італії назвав український спротив героїчним та зазначив, що "немає жодних ознак того, що український народ змириться з російською окупацією".

Водночас він зазначив, що позиція всіх союзників із НАТО, як і раніше, полягає в тому, щоб уникати прямого залучення Європи до війни.

За словами Драґі, він спілкувався з президентом РФ Володимиром Путіним після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, і на заклики обговорити мир із президентом України Володимиром Зеленським той йому відповів, що "час для цього ще не настав". А після вбивств у Бучі Київської області прем'єр Італії дійшов висновку, що діалог із главою РФ марний. "Я починаю думати, що мають рацію ті, хто каже: вам марно з ними розмовляти, ви тільки час втрачаєте", - сказав він.

Прем'єр Італії зазначив, що Європейська комісія та всі союзники переконані в ефективності санкцій проти РФ.

"Європа купує понад половину газу, що експортується Росією. Ринкова влада Європейського Союзу над Москвою - це зброя, яку можна використати... Європа продовжує фінансувати Росію, купуючи нафту і газ, зокрема за ціною, що не має стосунку до витрат на видобуток. Введення стелі ціни на російський газ, як це пропонує Італія, - це спосіб посилити санкції та одночасно мінімізувати витрати для нас, які їх упроваджують", - сказав він.

"Ми більше не хочемо залежати від російського газу, тому що економічна залежність не має стати політичною підпорядкованістю. Для цього нам необхідно диверсифікувати джерела енергії та знайти нових постачальників... Диверсифікація можлива і здійсненна у відносно короткі терміни, швидше, ніж ми передбачали лише місяць тому", - додав Драґі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА